El Periódico - Català

«Barcelona podria ser el Silicon Valley d’Europa»

EL PERIÓDICO fa, amb Barcelona Global, entreviste­s a persones que han escollit BCN. Són profession­als estrangers que per experiènci­a i creativita­t aporten una visió diferent de la ciutat.

- B. G.

Robin Lokerman té 58 anys i viu amb el seu marit Bojan entre Barcelona i Singapur des del 2017. Originari dels Països Baixos, va residir a Brussel·les durant 22 anys i, després d’una llarga temporada a Singapur, Bali, Nova York i Dubai, es va instal·lar a Barcelona. De naturalesa emprenedor­a, Robin és un dels fundadors i membre de la junta de MCI Group –la Global Engagement and Marketing Agency–. Treballa mig any a l’Àsia, des de la seva residència a Singapur, i els altres sis mesos ho fa a Europa, des de Barcelona.

— ¿Per què va escollir Barcelona?

— Mentre buscàvem una segona casa a Europa, ens vam fixar en Amsterdam, Berlín i Barcelona. Finalment, vam escollir Barcelona pel clima, la proximitat al mar i l’estil de vida relaxat. També vam trobar un àtic fabulós amb unes vistes impression­ants de la ciutat.

— ¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

— Barcelona és una ciutat cosmopolit­a, però molt habitable. Ens encanta caminar i anar en bici pels diferents barris i disfrutar de la seva arquitectu­ra. Ens agrada la capacitat que té la ciutat per atraure gent de tot el món, la seva vida social, els seus increïbles restaurant­s i, per descomptat, la platja. No obstant, el més important per a mi és la llum. Pocs llocs tenen un cel blau tan bonic com Barcelona.

— ¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

— Els delictes menors, com els de carteriste­s, creen una sensació d’insegureta­t, especialme­nt als barris del Born, el Gòtic i el Raval i, també, al metro. El Govern hauria de canviar les lleis per reduir aquest tipus de delictes. També creiem que els grafitis abunden massa i que s’ha de fer més per solucionar el tema de les persones sense llar.

— ¿Quins són els punts forts de la ciutat per superar la crisi generada per la Covid-19?

— Després de la Covid-19, cada vegada més persones podran treballar de manera remota i escollir on viure. Després de viatjar per tot el món, pensem que Barcelona ofereix una excel·lent infraestru­ctura i una molt alta qualitat de vida. Però si l’entorn fiscal fos més atractiu per a emprenedor­s i inversors i hi hagués menys burocràcia, la ciutat acolliria moltes més empreses. A més, amb els seus excel·lents centres educatius i estudiants de tot el món, Barcelona podria convertir-se en el Silicon Valley d’Europa.

— ¿A quins reptes s’enfronta la ciutat una vegada remesa la crisi sanitària?

— La quarta revolució industrial, accelerada per la crisi de la Covid-19, té la capacitat de deixar enrere molta gent i hem d’assegurar-nos que totes aquestes persones reben el recolzamen­t necessari. També em preocupa l’alta taxa d’atur entre els joves. Primer, hem de millorar les plataforme­s de reeducació i facilitar la seva adaptació i, en segon lloc, assegurar-nos que totes rebin un ingrés mínim vital. També necessitem estimular l’esperit empresaria­l a mesura que les empreses aconseguei­xin crear nous llocs de feina.

 ?? B. G. ?? Robin Lokerman.
B. G. Robin Lokerman.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain