El Periódico - Català

Djokovic imposa la seva llei

El número 1 mundial fulmina el rus Medvédev per conquistar el novè títol a la seva pista favorita a Melbourne (7-5, 6-2, 6-2) i el 18è Grand Slam de la seva carrera.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Si el vermell de la terra de Roland Garros és el color de Rafael Nadal i el verd de l’herba de Wimbledon el de Roger Federer, el blau de la Rod Laver Arena és el pati on millor juga a tennis Novak Djokovic, damunt la qual va fulminar Daniïl Medvédev per 7-5, 6-2 i 6-2. En aquest escenari el tennista serbi se sent el veritable número 1, un rànquing camí de rècord històric que firmarà el 8 de març amb 311 setmanes al capdavant de la classifica­ció mundial.

És el líder del circuit i ho va certificar aixecant el seu novè títol a l’Open d’Austràlia per situar-se amb 18 Grand Slams, a només dos de Nadal i Federer, en aquesta carrera per la història en què està immers el Big Three.

Djokovic li va recordar a Medvédev i a tota aquesta colla de joves llops de la nova generació, ansiosos d’enderrocar-lo a ell, a Nadal o a Federer, que estan defensant un domini de dues dècades.

La força amb què arribava Medvédev, amb 20 victòries seguides i tres títols, semblava prou raó perquè les apostes pel campió s’igualessin. El tennista rus havia llançat el guant. «Djokovic té moltes més coses a perdre que jo», havia dit.

«La nova generació ha de començar a moure el cul, si ens vol guanyar», li havia contestat la vigília Djokovic. Però les paraules fora de la pista s’havien de demostrar a dins.

Muntanya russa d’emocions

«Daniil és el rival a batre», havia admès Djokovic, i tothom esperava una batalla èpica. Una final intensa, amb llargs intercanvi­s i cops espectacul­ars que es podria allargar durant hores, davant un Medvédev ansiós per conquerir el seu primer gran i amb armes per fer-ho, davant un Djokovic experiment­at en mil batalles, però que havia viscut «en una muntanya russa d’emocions», segons va confessar després de la seva victòria.

Dubtes per la lesió d’abdominals que el va tenir a punt del KO en el partit de tercera ronda davant Taylor Fritz. I les crítiques d’alguns dels seus companys, molestos per considerar que estava sobreactua­nt.

Djokovic va trepitjar la Rod Laver Arena amb aquests «dimonis» a la panxa però també disposat a treure el seu caràcter de campió. «Ho ha superat tot», deia Goran Ivanisevic, el seu entrenador. El tennista serbi tenia les idees molt clares davant Medvédev. Res d’especulaci­ó, molta concentrac­ió, paciència i saber què fer a cada moment clau. Ho va demostrar amb un inici perfecte. Als vuit minuts ja manava 3-0 i només havia comès un error no forçat. I ho va confirmar després quan Medvédev es va posar 5-5, en el moment més complicat.

Segueix la batalla

Continuar treballant

El número 1 va salvar la situació. Primer amb la sacada (6-5) i després amb la restada per prendre-li el servei i el set al tennista rus. No hi va haver gaire més partit. Als següents dos sets, desmoralit­zat i sense tàctica per respondre, Medvédev només va poder guanyar-li quatre jocs més abans de donar-li la mà a Djokovic després d’1 hora i 53 minuts.

«Hauré de seguir treballant», va acceptar amb resignació Medvédev davant el somriure de Djokovic, que va anunciar que se centrarà en els Grand Slams. De moment ja en té 18, la pròxima cita serà al pati de Nadal, a París.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain