El Periódico - Català

Un cop anímic

- Jordi Cruyff

En partits com el d’ahir contra el Cadis, de res serveixen les excuses. I entenc les paraules de Ronald Koeman quan assumeix que aquest empat és més decebedor que la derrota contra el París Saint-Germain. Si el líder, l’Atlètic de Madrid, ensopega contra el Llevant i el Reial Madrid aconseguei­x guanyar contra el Valladolid a pilota aturada, tens moltes opcions a l’abast de la mà d’enganxar-te a la lliga.

Per això l’empat contra el Cadis suposa sens dubte un cop anímic, perquè arriba quan has fet el més difícil, posant-te per davant al marcador, i encaixes un penal evitable quan et tocava assumir l’efectivita­t defensiva aguantant l’1-0 com fos.

I fa més mal quan el Barça venia d’una bona ratxa a la lliga, sumant 32 punts de 36 possibles en els últims 12 partits, i l’Atlètic amb prou feines havia aconseguit un punt de sis en les últimes dues jornades. Passes de l’oportunita­t de donar un cop sobre la taula a què se t’escapi un partit de les mans per una acció desafortun­ada.

Serrar les dents

Quan vas guanyant 1-0 en un partit que has dominat amb ocasions per sentenciar i falten cinc minuts, ja saps que el rival se la jugarà per buscar porteria. Toca serrar les dents. No tens més remei que aguantar com sigui per emportar-te els tres punts i no deixar marge a la línia defensiva.

Però no seria just centrar els laments en els últims minuts del partit, és una qüestió de tenir la màxima efectivita­t a les dues àrees i no desaprofit­ar les oportunita­ts. Amb un 20, el gol del Cadis no hauria fet tant mal.

És un bon senyal que els jugadors assumeixin aquesta ensopegada amb una bona dosi de realisme. Les paraules de Gerard Piqué van ser clares, el Barça ha de dependre de si mateix i no dels altres. I s’ha de reenganxar a la seva ratxa positiva a la lliga l’abans possible, recuperant la dinàmica de joc que fins ahir li havia permès retallar una distància de més de deu punts fins a situar-se a dos partits de diferència. Ara és important girar full al més aviat possible davant l’Elx i assumir aquesta decepció com un aprenentat­ge sobre la importànci­a d’evitar errors.

Capaç de remuntar

Les opcions de l’equip continuen passant per donar-ho tot en concentrac­ió i efectivita­t, no només a la Lliga, també a les altres competicio­ns, per una simple qüestió de mantenir una dinàmica a l’alça. No hi ha dubte que l’eliminatòr­ia de Champions contra el PSG ha quedat molt tocada, però a la Copa del Rei, contra el Sevilla, sí que veig el Barça capaç de remuntar en un bon dia.

De poc serveix recrear-se amb els problemes en aquest moment, el calendari no dona treva i ara el més important és tornar al més aviat possible a la ratxa que va permetre que el Barça treiés el nas al capdavant de la taula contra tot pronòstic.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain