El Periódico - Català

El Congrés debatrà la inviolabil­itat del Rei després de rememorar el 23-F

La iniciativa d’Esquerra posarà a prova una vegada més la unitat del Govern de coalició, i els seus integrants podrien tornar a votar diferent

-

El ple del Congrés debatrà demà, unes hores després que Felip VI acudeixi a la Cambra a celebrar el 40è aniversari del fracàs del cop d’Estat del 1981, una iniciativa d’ERC que insta el Govern a revocar la inviolabil­itat del cap de l’Estat i a retirar l’aforament a Joan Carles I i altres membres de la família reial.

La proposició no de llei que els de Gabriel Rufián han decidit debatre just aquell dia es va presentar el juliol passat, quan va sorgir la informació sobre les investigac­ions judicials obertes a Suïssa a causa de les presumptes irregulari­tats comeses pel rei emèrit, que a principis d’agost decidia fixar la seva residència als Emirats Àrabs.

La iniciativa, recollida per Europa Press, persegueix que el

Congrés insti el Govern a «impulsar totes aquelles modificaci­ons reglamentà­ries de l’ordenament jurídic a fi i efecte que totes les persones siguin efectivame­nt iguals davant la llei i responguin davant l’Administra­ció de justícia en les mateixes condicions».

Aquesta iniciativa posarà a prova una setmana més als dos grups que integren el Govern de coalició, que podrien tornar a dividir els seus vots, com va ocórrer al ple anterior en dues ocasions.

No obstant, el juliol passat, a mercè de la investigac­ió a Joan Carles I que va portar ERC a registrar aquesta iniciativa, el president del Govern, Pedro Sánchez, es va declarar partidari de limitar la inviolabil­itat del Rei dins de la revisió dels aforaments d’altres càrrecs públics.

 ?? Kiko Huesca / Efe ?? El rei Felip VI.
Kiko Huesca / Efe El rei Felip VI.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain