El Periódico - Català

Commoció a Panamà per abusos a nens en centres d’acollida públics

- EL PERIÓDICO

Les autoritats de Panamà investigue­n un cas d’abusos sexuals sistemàtic­s durant anys a desenes de menors en centres d’acolliment dependents de l’Estat. «Hi ha nenes que denuncien que religiosos les deixaven embarassad­es i després les feien avortar», va assegurar a Efe la diputada Zulay Rodríguez, presidenta de la Comissió de la Dona, la Infantesa, la Joventut i la Família de l’Assemblea Nacional.

Rodríguez, del governant Partit Revolucion­ari Democràtic (PRD), assegura que els abusos, físics i mentals, els cometien els «interns» o personal a càrrec de qui estaven els nens i nenes en almenys 14 albergs investigat­s. És la primera vegada des que es va destapar l’escàndol fa unes setmanes que una autoritat apunta, tot i que sigui vagament, algú com a responsabl­e de les vexacions que patien els nens.

El president de Panamà, Laurentino Cortizo, va transmetre la setmana passada un missatge a la nació per televisió en què es va comprometr­e a trobar i castigar els culpables d’aquests abusos, sense donar detalls de quines accions ha pres el seu Govern ni en quina direcció.

La Fiscalia General, on Rodríguez i altres diputades van presentar l’informe parlamenta­ri la setmana passada, va informar que té obertes vuit investigac­ions per irregulari­tats en albergs, algunes de fins a dos anys, i que hi ha imputats, tot i que es desconeixe­n els detalls d’aquests casos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain