El Periódico - Català

Uriach consolida l’expansió internacio­nal amb l’alemanya Sidroga

> La firma catalana, que va elevar la facturació el 5% el 2020 fins a 240 milions, sumarà 60 milions en vendes

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO EL PERIÓDICO

Uriach va anunciar ahir l’adquisició de la companyia Sidroga, una empresa alemanya històrica, fundada el 1858, especialit­zada en el desenvolup­ament, fabricació i comerciali­tzació de productes basats en formulacio­ns naturals. Amb aquesta adquisició, la multinacio­nal catalana reforça el seu creixement i estratègia de diversific­ació internacio­nal en productes de l’àrea de consum de salut. Uriach no va revelar la quantia de l’operació. Sidroga factura entorn dels 60 milions d’euros anuals, amb uns 150 treballado­rs.

Amb aquesta adquisició, Uriach pren una posició rellevant a Alemanya, el mercat de suplements alimentari­s més gran d’Europa, i a Àustria i Suïssa, on Sidroga també és present a través de les seves filials. Uriach reafirma la seva intenció de «ser rellevants als mercats en els quals té presència», segons va afirmar Oriol Segarra, conseller delegat d’Uriach. L’adquisició de Sidroga «és la

Danone va anunciar ahir que ha invertit 12 milions d’euros en una nova línia de producció d’alternativ­es vegetals a la seva fàbrica de Parets del Vallès. Aquesta es converteix així en la primera fàbrica compra més gran realitzada per Uriach», segons Segarra, que va assegurar que s’hi ha afrontat amb recursos propis majoritàri­ament, i per això el deute «es manté en un nivell conservado­r» i reafirma vuit anys consecutiu­s de creixement de l’empresa.

Uriach va facturar l’any passat 240 milions d’euros, fet que va representa­r una alça del 5% respecte al 2019. L’ebitda va ser de 48 milions, també el 5% més. La divisió de consum de salut va ser motor principal de l’empresa, amb un creixement del 17% i arribant a gairebé 165 milions d’euros de facturació.

França, prioritat

El negoci B2B (entre empreses) va tancar l’any amb 74 milions de facturació (+5%). La pandèmia va afectar les vendes d’alguns productes però en va reforçar d’altres, en el que Uriach considera un balanç global positiu. Com a exemple, el mercat espanyol d’autoconsum o ‘consumer healthcare’ (si se n’aïllen les vendes de mascaretes, gels hidroalcoh­òlics i altres productes directamen­t relacionat­s híbrida de Danone, al produir tant iogurts com opcions vegetals. La nova línia proveirà el mercat espanyol i també l’internacio­nal amb referèncie­s de base de civada i base de coco de les marques Alpro, Activia i Oikos

La planta de Parets serà el primer centre de Danone a Europa destinat a elaborar alternativ­es amb la Covid) ha decrescut en la seva totalitat el 2020, un -4%.

Uriach consolida amb la compra de Sidroga la seva presència als principals mercats de l’oest d’Europa (Alemanya, Itàlia i Espanya), amb l’excepció de França, que continuarà sent un objectiu prioritari per continuar la seva expansió internacio­nal. Sidroga compta amb marques centenàrie­s i líders en les seves categories a Alemanya, com el mateix nom de l’empresa, que serveix de marca comercial a una extensa línia de productes de fitoteràpi­a i tes medicinals de venda al canal farmàcia. L’empresa compta, a

vegetals al iogurt amb base de coco i base de civada. Són línies de productes de bones expectativ­es davant la creixent presència de consumidor­s vegetarian­s i també els que prefereixe­n reduir la ingesta de productes d’origen animal. Paolo Tafuri, director general de Danone Espanya, considera que l’aposta de Danone davant la demanda dels consumidor­s és la innovació i «respondre a les noves tendències» amb solucions saludables.

Tendència a l’alça

El denominat flexitaria­nisme és una tendència a l’alça. Segons l’informe El consumidor de les alternativ­es vegetals, elaborat per Aecoc, el 98% d’aquest tipus de consumidor­s opten també de forma regular per la llet i el iogurt tradiciona­l. més, amb la marca Ems, que ofereix al consumidor una extensa línia de productes naturals basats en les aigües i sals termals de Bad Ems per tractar una àmplia gamma d’indicacion­s respiratòr­ies i patologies hivernals (descongest­ió, rentat nasal, tos, etc.). Per la seva banda, Emcur disposa d’una extensa gamma de suplements alimentari­s i productes de salut comerciali­tzats en parafarmàc­ia i cadenes de retail i drogueria, com Rossman o DM, molt assentades al país. L’empresa disposa de dos centres productius i unes oficines a Bad Ems (a prop de Frankfurt).

nLa categoria de productes d’origen vegetal a Espanya ha crescut del 5% al 15%, i és el segon país de la Unió Europea (UE) amb més penetració de productes d’origen vegetal (44%), segons fonts de Danone.

Inaugurada el 1982, la fàbrica de Parets del Vallès ocupa 51.000 metres quadrats i dona feina a 181 persones, incloent 12 noves posicions per a aquesta pròxima línia de producció. Danone té plantes a Aldaia (València), Salas (Astúries) i Tres Cantos (Madrid). El 2019, va aconseguir una facturació de 25.300 milions d’euros. Isaac Carasso va fundar l’empresa el 1919 a Barcelona. A Espanya, ocupa 2.000 persones, té plantes i instal·lacions en nou comunitats i proveeix diàriament 40.000 comerços i més d’11 milions de consumidor­s.

n

 ?? Europa Press ?? El CEO d’Uriach, Oriol Segarra.
Europa Press El CEO d’Uriach, Oriol Segarra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain