El Periódico - Català

Esportiste­s discrimina­ts

- Rubén Vives

Des que tinc memòria he estat envoltat d’esport i oci. Vaig estudiar CAFE (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, no INEFC) i soc director de lleure. Fa més de 20 anys que em dedico a l’àmbit de l’esport i l’oci, i desenvolup­o la meva tasca a l’Associació Esportiva Thos i Codina de Mataró. Des de petit, sempre he sentit com es destacava la tasca integrador­a, cohesionad­ora i educativa de l’esport i l’oci, una cosa que em mostrava que la meva societat apostava per això i ho valorava com una manera d’educar, d’aportar benestar físic i mental i de contribuir al desenvolup­ament personal de nens i nenes.

A mesura que he anat creixent i he anat veient la realitat del que es diu respecte del que es fa, he comprovat que existeix una doble moral que em produeix indignació i rebuig cap a, sobretot, la situació que estem vivint. Al principi, el món es va aturar, també en el cas de l’oci i l’esport. Una vegada es van aixecar les primeres restriccio­ns, el primer que va tornar va ser l’esport profession­al, la qual cosa es pot entendre perquè és una professió i hi ha interessos econòmics. Però ¿què va passar? Que els futboliste­s tenien accés a PCR cada tres dies, mentre que, en aquell moment, els sanitaris de primera línia no el tenien. Fa pensar, ¿oi?

Una vegada es va iniciar el curs, amb la segona onada es va decidir que totes les activitats esportives i educatives extraescol­ars quedaven suspeses, exceptuant les profession­als i d’àmbit nacional. Aquest fet va ser molt greu, ja que discrimina­va els esportiste­s entre profession­als i no profession­als i provocava que, segons el nivell que tinguis en aquesta societat, puguis fer esport o no.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain