El Periódico - Català

El Lliure i el Nacional de Catalunya donen suport a les víctimes

- EL PERIÓDICO

Tant el Teatre Lliure com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) van emetre ahir sengles comunicats de rotund suport a les víctimes dels presumptes abusos de poder i assetjamen­t sexual en el si de l’Institut del Teatre denunciats el cap de setmana passat. Si dilluns, el director del TNC, Xavier Albertí, ja avançava la seva postura, la nota oficial reitera a més la seva «condemna» dels fets denunciats per alumnes i exalumnes i anuncia «tolerància zero».

«A la nostra societat li ha costat segles arribar fins aquí, però finalment tots hem entès que no hi ha cap raó, ni cap suposat talent, que justifiqui atemptar contra la dignitat de les persones i, en especial, de les dones,» resa la nota del Teatre Nacional, que afegeix que «la lluita i la valentia de moltes dones ens mostra el camí, un camí que necessària­ment haurà de ser diferent».

Defensa de la dignitat

Per part seva, des del Teatre Lliure mostren la seva «repulsa» i insisteixe­n en el seu «més profund suport i solidarita­t amb l’alumnat de les escoles d’arts escèniques, i amb totes les persones que hagin pogut patir aquestes situacions d’abús de poder i assetjamen­t sexual». Al seu comunicat afegeixen que treballen «per la defensa de la dignitat de les persones, per prevenir i sensibilit­zar sobre aquestes situacions i per canviar una pràctica teatral que no ens representa». Per a això, adverteixe­n, «es necessiten instrument­s constants de detecció i de prevenció per denunciar i alertar» aquestes situacions. «Res, i l’art encara menys, pot justificar que s’atempti contra la dignitat de cap ésser humà», conclou.

Al TCN confien que els fets denunciats seran investigat­s «amb rigor i serietat» per poder dilucidar responsabi­litats i es qüestionen també si els protocols existents són suficients.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain