El Periódico - Català

Koeman demana als veterans «que marquin el camí»

El Barça rep l’Elx per posar-se al dia al calendari. És la jornada 1, però l’equip intenta aixecar-se del fort cop davant el Cadis.

- JOAN DOMÈNECH Barcelona

L’experiènci­a davant el Cadis, quan el Barça es va suïcidar cedint un empat a dos minuts del final malgrat disposar de nombroses ocasions per tenir assegurada la victòria, eleva el grau de preocupaci­ó davant la visita de l’Elx, el rival de la primera jornada, però que ho serà de la vint-i-quatrena.

Arriba al Camp Nou un equip molt similar a l’andalús, que es tancarà, necessitat com està de punts per fugir del descens. L’ànim barcelonis­ta està per terra i Ronald Koeman, després d’un diumenge «fatal» per l’empat, l’ha recuperat. No és el moment de rendir-se, va avisar, amb l’equip viu encara en tots els combats. «Som el Barça i hem d’estar orgullosos de jugar aquí», va emfatitzar, admetent que es juguen la temporada en dues setmanes amb la tornada de la Copa (3 de març, 0-2 davant el Sevilla) i la de la Champions (10 de març, 14 davant el PSG).

Koeman es posa al capdavant i demana els veterans que el secundin i arrossegui­n darrere seu la resta del vestidor. L’entrenador no creu que a l’equip li falti lideratge perquè observa «prou personalit­at» a la plantilla, però apel·la que els capitans (va citar Piqué, Busquets, Alba, Sergi Roberto i Messi) «marquin el camí» als altres. Són els més experiment­ats, els més influents i els més premiats. «Hi han de posar l’energia que ens falta», va dir. No només això. «I la concentrac­ió» per guanyar partits com l’últim.

Responsabi­litat diluïda

Es tracta d’un dèficit genèric, global. Koeman no va voler passar-se de la ratlla sobre ningú, tot i que, esclar, Clément Lenglet ha sigut una diana. El tècnic va parlar amb el defensa al veure que es va prendre el seu error «com una cosa molt personal», però va diluir la seva responsabi­litat amb altres jugadors. Amb els davanters. Amb els que van fallar les ocasions de gol que haurien blindat el marcador, minimitzan­t els danys d’un accident com el de Lenglet.

«La meva feina és analitzar, parlar i assenyalar quins errors vam cometre. Amb els jugadors, la comunicaci­ó és bona i soc directe en les reunions, però no m’agrada criticar individual­ment en la premsa», va explicar Koeman, les solucions del qual passen per encertar en atac i que entre tots sàpiguen gestionar «sense por» el final del partit amb el marcador incert.

 ?? Jordi Cotrina ?? Ronald Koeman i Leo Messi, en un partit recent.
Jordi Cotrina Ronald Koeman i Leo Messi, en un partit recent.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain