El Periódico - Català

Mirin davant i no darrere

- Emilio Pérez de Rozas

Tu pots mirar Sergiño Dest, Gerard Piqué, Ronald Araújo, Clément Lenglet, de qui Ronald Koeman va dir ahir que es martiritza massa i se sent culpable de gairebé tot el que li passa al Barça, Jordi Alba, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Óscar Mingueza i Júnior Firpo i pensar què ha fet aquest noi per lluir aquesta samarreta.

Jo, que tinc un parell d’informador­s al vestuari blaugrana, els puc assegurar que els que en saben de futbol allà dins tenen dues raons, que jo comparteix­o, per les quals es va produir l’1-1 contra el Cadis i altres desastres d’aquesta temporada.

Una, amb l’1-0 van buscar el 2-0 amb temor d’encaixar l’1-1. Vull dir (o pensen ells), que van atacar buscant el gol definitiu, que no va arribar perquè van fallar molt (de nou) davant, però van viure, van jugar i es van comportar com un equip amb por, petit, sense decisió, sense determinac­ió, sense coratge, sense categoria, sense fe, sense ambició, tement «fer el ridícul» si se n’anaven bojament a l’atac i els enganxaven en un renunci. Com va passar.

I, dues, i un argument més convincent: ja no som els que érem, ens falta molta (massa) qualitat davant i, sí, té raó Tintín: és increïble com es poden fallar tants gols. I és que, ho sento (o no), abans, davant jugaven Neymar i Suárez (amb Messi) i, ara, ho fan Griezmann, Dembélé, Braithwait­e i Trincao.

El Barça ha fet 50 gols en aquesta Lliga amb 372 xuts a porteria; l’Atlètic suma cinc gols menys, amb 100 xuts menys (272). ¿Més? El febrer del 2019, Messi sumava 21 gols (era Pichichi) i Suárez, 16, era segon; el 2018, Messi en sumava 22 i Suárez, 20, màxims golejadors de la Lliga i, el 2016, Suárez en sumava 25, Ney, 18 i Messi, 15. Ara, a la jornada 24, el màxim golejador culer és Messi, amb 16 gols. ¿Saben qui és el segon?: Griezmann, al lloc 14, amb 6. ¿I el tercer? Ansu Fati, sí, sí, Ansu Fati, amb 4.

Per això no guanyen amb facilitat, no per culpa de Lenglet, no.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain