- ALEJANDRO GARCÍA

Oblak (6); Llorente (6), Savic (6), Felipe (5), Hermoso (5); Correa (4), Koke (8), Saúl (5), Lemar (6); Joao Félix (5), Luis Suárez (6). Tècnic: Diego Simeone (6). Canvis: Lodi (sc) per Saúl (m. 81), Torreira (sc) per Joao Félix (m. 81), Dembélé (sc) per Correa (m. 81), Vitolo (sc) per Hermoso (m. 83).

Mendy (5); Azpilicuet­a (6), Christense­n (6), Rudiger (7); Hudson-Odoi (6), Mount (7), Jorginho (6), Kovacic (5), Marcos Alonso (5); Giroud (7), Werner (7). Tècnic: Thomas Tuchel (6). Canvis: Kanté (6) per Kovacic (m. 73), Ziyech (5) per Mount (m. 73), James (sc) per HudsonOdoi (m. 80), Havertz (sc) per Giroud (m. 87), Pulisic (sc) per Werner (m. 87).

0-1 (m. 69) Giroud, de xilena després de rebre una pilota d’Hermoso.

Tot i que porta una temporada prometedor­a a la Lliga, amb un joc més vistós que en el passat recent, l’Atlètic se’n va anar del partit d’anada de vuitens de final de la Champions davant el Chelsea sense tirar a la porteria rival. Fent gala de les virtuts que el van portar a èxits passats, Simeone va apostar per prioritzar sobre l’atac la defensa de la seva porteria. I va estar a uns centímetre­s d’aconseguir un empat a zero, aquests que van permetre a Hermoso tocar la pilota abans que el seu rival en un desallotja­ment nociu que va assistir Giroud, autor d’un gol que castiga el conservado­risme d’un Atlètic al qual es pot retreure la falta d’ambició.

Després de la derrota a casa, tot i que el partit es va haver de jugar a Bucarest per les restriccio­ns de la Covid, l’Atlètic haurà de remuntar a Londres amb un altre pla de joc.

A poc més de 20 minuts per al final va arribar la jugada clau del partit. Després d’una aturada de més de tres minuts, la revisió del VAR va determinar corregir la decisió arbitral, tot i que els va costar molt clarificar qui va impulsar la pilota en el rebuig entre Mount i Hermoso. Va ser l’Atlètic i va habilitar un Giroud que, avançat i només dins de l’àrea, va connectar una xilena imparable.

Ambició aparent

Simeone va mostrar ambició aparent en l’alineació: entre Correa i Joao Félix, l’argentí va triar sacrificar un migcampist­a amb molt treball defensiu, com és Kondogbia, per donar cabuda a l’onze tots dos. Però la primera pretensió atlètica en el partit va ser blindar la seva porteria.

Després de set partits seguits rebent gols, una cosa inèdita amb Simeone, l’argentí va recuperar per al seu equip les essències més clàssiques del seu joc: una defensa poblada, amb les línies molt juntes i ben replegada entorn d’Oblak; i una pressió intensa en camp rival que el va proveir d’ocasions des de l’inici, una de clara de Saúl i una de clamorosa de Lemar abans del primer quart d’hora.

Amb el pas dels minuts, el Chelsea va anar amassant cada vegada més possessió i cada vegada més a prop de l’àrea blanc-i-vermella, però va arribar a la mitja hora de partit gairebé sense generar perill. El seu millor argument ofensiu van ser les aparicions i el desequilib­ri de Mason Mount, que es perdrà el partit de tornada després de veure una groga.

A la recerca de l’error

El partit es va sumir en uns minuts tan intranscen­dents com tensos, amb els dos equips a la recerca d’una errada rival per castigar, conscients tots de la igualtat regnant. Amb tot, la presència constant d’atacants del Chelsea al voltant de l’àrea d’Oblak era inquietant per als de Simeone, que s’escarrassa­ven per empetitir espais i cada vegada tenien més problemes per trepitjar amb perill el camp rival i per pressionar.

Després del gol del Chelsea, l’Atlètic es va veure obligat a canviar la seva disposició i a començar a buscar, camí del minut 80, el seu primer tret a la porteria d’un inèdit Mendy. La bateria de canvis de Simeone per buscar més atac va arribar tard i no va aconseguir estar a prop de l’empat.

VUITENS DE LA CHAMPIONS

nANADA

uuTORNADA

El Bayern no va patir per donar un altre cop d’autoritat a la Champions. El campió va destrossar el Lazio (1-4) amb la seva clàssica voracitat malgrat les baixes de jugadors com Müller i Pavard, tots dos amb Covid-19.

El gegant germànic es va avançar amb un gol de Lewandowsk­i, que va aprofitar una fallada de Musacchio (m. 9). La notícia va arribar amb el 02 (m. 24), obra de Jamal Musiala.

ANADA

Amb 17 anys i 363 dies, es va convertir en el golejador anglès més jove de la Champions i en el segon amb menys edat que marca

Sané va ampliar el marcador tres minuts abans del descans. Acerbi, a pròpia porta, va fer el 0-4 i Correa va retallar distàncies. El veterà Pepe Reina, de 38 anys, no va poder fer gran cosa per evitar la golejada dels bavaresos, que segueixen amb gana després de conquerir el sextet.

u

?? Octav Ganea / Reuters ?? Suárez salta per rematar amb el cap la pilota al costat d’Azpilicuet­a, ahir.
Octav Ganea / Reuters Suárez salta per rematar amb el cap la pilota al costat d’Azpilicuet­a, ahir.