El Periódico - Català

Seguint els passos de Jasikevici­us i Navarro

- ROGER PASCUAL

Pau Gasol és l’últim dels ídols d’anada i tornada del Barça. Juan Carlos Navarro i Sarunas Jasikevici­us se’n van anar sent reverencia­ts per l’afició abans de protagonit­zar mítiques tornades.

Seguint el camí de Gasol, Navarro va posar rumb a Memphis el 2007, per viure amb el seu amic l’aventura americana. Tot i que els seus números van ser bons (va estar a punt de batre el rècord de triples de l’NBA en una temporada), va tornar l’any següent després que Gasol deixés els Grizzlies per anar-se’n als Lakers i l’adeu al Palau de Dusko Ivanovic, amb qui Juanqui no connectava. ‘La Bomba’ va vestir 20 temporades de blaugrana, 10 a cada etapa (1997-2007 i 2008-2018), i va aconseguir dues Eurolligue­s i 33 títols, i es va convertir en el jugador amb més èxits de la secció.

Si Ivanovic va motivar la marxa de Navarro, Svetislav Pesic va prescindir d’un Jasikevici­us que havia contribuït a la primera Eurolliga i dues Lligues. El seu acomiadame­nt va crear un conflicte amb la grada, que el va rebre amb els braços oberts quan va tornar el 2012 per disputar una temporada més a les ordres de Xavi Pascual, però ja en un rol secundari, com a segon base. Un any després es va acomiadar de les pistes i va passar a integrar el cos tècnic del Zalgiris, on el geni lituà es va mantenir fins a l’estiu, per a una nova experiènci­a blaugrana, aquesta vegada a la banqueta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain