El Periódico - Català

Tornada a casa. El Barça oficialitz­a el retorn de Pau Gasol, 20 anys després.

El Barça fa oficial el fitxatge del pivot, que torna després de 20 anys a l’NBA per ajudar l’equip i posar-se en forma per als Jocs.

- LUIS MENDIOLA

No per esperada la notícia deixa de ser impactant. Pau Gasol jugarà al FC Barcelona fins a final de temporada. El club i el jugador van donar ahir caràcter oficial a la informació que es va filtrar als mitjans dissabte i que confirma la tornada del pivot barceloní al Palau 20 anys després de marxar per emprendre una esplèndida carrera a l’NBA, distingida, entre altres èxits, amb dos anells de campió amb els Lakers.

«Estic molt content d’anunciar que torno a casa i que aviat m’incorporar­é a les files del Barcelona. Vull posar les meves habilitats i experiènci­a a disposició del club en un moment clau de la temporada, a la vegada que continuo progressan­t en el meu estat de forma física i començo a agafar ritme de competició», va explicar el pivot al comunicat que va publicar a les xarxes socials.

«Em sento feliç de tornar al club on vaig començar i afronto aquesta oportunita­t amb il·lusió i amb l’esperança de poder aportar al primer equip aviat», va assenyalar el jugador barceloní sense concretar la data en què s’incorporar­à a la disciplina del primer equip.

La tornada de Pau Gasol al Barça té una enorme repercussi­ó simbòlica i mediàtica per al club blaugrana, per a la Lliga ACB i l’Eurolliga, les dues competicio­ns on està en joc l’equip de Sarunas Jasikevici­us. I també té un enorme impacte per al mateix jugador que, en la seva tornada a casa, als 40 anys, intentarà prolongar la seva carrera després de recuperar-se d’una greu lesió i una operació al peu que l’ha mantingut prop de dos anys apartat.

La seva última trobada oficial es remunta al març del 2019. Jugar al Barça en aquests pròxims mesos és la porta a un dels pocs somnis que encara li queden per complir: competir a Tòquio, als cinquens Jocs Olímpics d’una carrera espectacul­ar.

Lideratge i experiènci­a

L’opció blaugrana és una de les dues que va sospesar Gasol per la seva tornada a les pistes, tot i que abans va explorar les seves opcions d’un nou contracte a l’NBA. Els Lakers semblaven una bona alternativ­a per la seva relació amb la franquícia, l’actual presència del seu germà Marc i també la lesió d’Anthony Davis. Però aquesta porta no s’ha acabat d’obrir per al pivot català.

L’acord entre Gasol i el Barça serà exclusivam­ent per aquesta

temporada, pels quatre mesos que resten, en una estudiada operació que beneficia les dues parts. L’equip dirigit per Jasikevici­us incorporar­à l’experiènci­a i el lideratge d’un jugador com Pau a un vestidor amb molt talent. L’objectiu no és cap altre que posar, una altra vegada, l’equip blaugrana en el camí dels grans títols. Des del 2014, el Barça no guanya la Lliga ACB, ni es classifica per a una final four.

Acompanyat per amics

Al Palau Blaugrana, per la seva banda, Pau Gasol trobarà l’entorn ideal per recuperar un bon to competitiu i postular-se per entrar a la llista de Sergio Scariolo

per a la cita olímpica. Sense necessitat d’assumir un rol principal, el pivot barceloní de 2,16 pot aportar minuts de qualitat si la lesió està complement­i oblidada com sembla.

Després d’una carrera superlativ­a, amb un Mundial (2006) dues plates i un bronze olímpics (Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016), tres ors europeus (2009, 2011 i 2015), entre moltes altres conquistes, el jugador barceloní vol tancar la seva carrera en gran, lluitant de nou per una medalla en els Jocs.

Entre el jove talentós que va sortir escollit al número 3 del draft del 2001 pels Grizzlies i el que torna ara a Barcelona, casat amb Cat McDonnell i convertit en pare de família, de la petita Elisabet Gianna, ha passat tota una vida. Però Pau Gasol trobarà moltes cares conegudes a la seva tornada al Palau.

El seu gran amic Juan Carlos Navarro és ara el responsabl­e del bàsquet formatiu del Barça. Sarunas Jasikevici­us, amb el qual va coincidir al vestidor blaugrana abans d’anar-se’n a l’NBA, és l’actual entrenador. Nacho Rodríguez, que també va formar part d’aquella plantilla, és el ‘general manager’ de l’equip i el seu company a la selecció, Nikola Mirotic, que va viure el seu pas pels Chicago Bulls i els Milwaukee Bucks, és una de les estrelles de la plantilla.

Navarro és un dels primers que valora aquesta tornada en una entrevista que podrà veure’s a DAZN. «El Pau ho ha passat molt malament. Però ara se sent amb forces de reenganxar-se i poder anar a les Olimpíades».

Mirotic va ser també dels que va saludar la seva tornada a les xarxes: «Benvingut a casa, Pau», com també ho van fer Oriola i Abrines. El president de la Federació, Jorge Garbajosa, per part seva, va celebrar la notícia. «És un dia feliç, perquè vol dir que la seva recuperaci­ó està, si no liquidada, sí a la recta final».

«Vull posar les meves habilitats i la meva experiènci­a a disposició del club. Espero aportar al primer equip aviat» PAU GASOL NOU JUGADOR DEL BARÇA

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Josep Lago / AFP ??
Josep Lago / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain