El Periódico - Català

Accelerada negociador­a

ERC comença a negociar amb JxCat el full de ruta independen­tista i pacta amb la CUP impulsar un «pla de xoc» per canviar el model de seguretat.

- XABI BARRENA FIDEL MASREAL Barcelona

La segona setmana de negociacio­ns està vivint una accelerada en les trobades entre partits a la cerca de les majories parlamentà­ries suficients per investir president i formar Govern. El ritme pausat de fa uns dies li ha seguit un nombrós programa de trobades bilaterals gairebé amuntegade­s. Així, ahir, després d’una primera reunió amb la CUP, ERC es va reunir, a la tarda i per segona vegada, amb JxCat, en la que, de fet, és la negociació, atesos els seients en el Parlament que gestionen, 33 i 32, respectiva­ment. Segons un comunicat d’ERC, les dues forces majoritàri­es del secessioni­sme «treballen en l’estratègia compartida per avançar cap a la república». Fonts d’Esquerra van qualificar de «bastant bo» el clima entre les dues formacions.

En el segon contacte amb la CUP, l’altra força independen­tista el recolzamen­t de la qual garantiria la investidur­a d’Aragonès i l’estabilita­t d’un eventual Govern, republican­s i anticapita­listes han començat a estudiar un «pla de xoc» per canviar el model de seguretat i ordre públic. Mentre

aquesta reunió es feia, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, demanava, en roda de premsa, no «barrejar la investidur­a amb el debat sobre els mossos».

En el comunicat d’ERC, els republican­s han destacat que els dos partits han posat sobre la taula la necessitat de portar a terme un «pla de xoc que ha de permetre fer un canvi profund en el model de seguretat i ordre públic de Catalunya», a més d’avançar en les mesures socials que ha d’impulsar el pròxim Govern per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia.

Els cupaires tradueixen la proposta en l’impuls d’un pla de xoc que «permeti virar en 180 graus l’estratègia antirepres­siva del país».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain