El Periódico - Català

Les marxes del 8-M es limiten a 500 persones a Madrid

> La delegació del Govern autoritza mobilitzac­ions i Almeida vol que no n’hi hagi

- EL PERIÓDICO

La Delegació del Govern a Madrid ha rebut i autoritzat «algunes» peticions d’organitzac­ions feministes per manifestar-se pel Dia Internacio­nal de la Dona (8-M) perquè són concentrac­ions de menys de 500 persones que «mantenen els paràmetres exigibles» en la situació sanitària actual derivada de la Covid-19. En una entrevista a Onda Madrid, el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha assenyalat que han rebut ja «alguna» petició de manifestac­ió per al 8 de març, totes d’organitzac­ions feministes, i que «de moment» no ha arribat cap sol·licitud de partits polítics ni de «persones rellevants concretes».

«Les que hem rebut fins ara no s’han prohibit perquè mantenen els paràmetres exigibles ara mateix en aquesta situació de pandèmia» respecte a les mesures «que es compromete­n a adoptar», com la distància social, «i també, el més important, són manifestac­ions de menys de 500 persones», ha explicat.

Preservar la salut

La Conselleri­a de Sanitat, segons va recordar el delegat, desaconsel­la concentrac­ions de més de 500 persones. «Nosaltres estem seguint al peu de la lletra aquesta recomanaci­ó» perquè «hem de complir les normes» i perquè «hem d’ajudar a preservar la salut dels madrilenys», ha afegit.

«El que farem amb les organitzac­ions que pretenguin concentrar més [de 500] persones el dia 8 de març és parlar amb elles, demanar-los que reflexioni­n, que busquin altres vies per manifestar-se», va comentar el delegat del Govern, que pretén «buscar entre tots fórmules alternativ­es perquè aquesta justa reivindica­ció del dia 8 de març no impliqui un atemptat, entre cometes, contra la salut».

Va assegurar que no hi haurà una concentrac­ió multitudin­ària com la del 8-M del 2020, que no es penedeix d’haver autoritzat perquè «no hi havia cap motiu objectiu» per prohibir-la i fer-ho hauria sigut «prevaricar». «Estic satisfet d’haver fet el que es va fer en aquell moment», ha dit Franco, que reconeix que es va poder ocasionar «algun contagi extra».

«Prudència total»

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va advocar perquè no hi hagi manifestac­ions perquè «tots sabem» que és «difícil controlar 500 persones» i perquè des de les institucio­ns no es poden transmetre «missatges equívocs». Després de visitar unes obres al carrer d’Alcalá, Almeida va dir que el Govern central hauria «d’entonar el mea culpa» i «demanar perdó» per la manifestac­ió del 2020 i va demanar per a aquest any «prudència total i absoluta». «En la situació en què ens trobem crec que, si les institucio­ns tenim una missió, és la de no transmetre missatges equívocs», va comentar.

«Tots sabem que no s’hi manté la distància de seguretat i tots sabem que les aglomeraci­ons poden suposar un factor de transmissi­ó de risc», va indicar Almeida.n

 ?? Jordi Cotrina ?? Manifestac­ió del 8-M a Barcelona, l’any passat.
Jordi Cotrina Manifestac­ió del 8-M a Barcelona, l’any passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain