El Periódico - Català

REE preveu invertir 4.400 milions els pròxims cinc anys

- SARA LEDO

Red Eléctrica invertirà 4.400 milions en els pròxims cinc anys, dels quals el 75% (3.300 milions) es destinarà al seu principal negociat, la xarxa de transport i l’operació del sistema, així com a impulsar les interconne­xions i l’emmagatzem­ament. La resta es dividiran entre els 775 milions que seran utilitzats per impulsar el seu negoci de telecomuni­cacions, a través d’Hispasat i Reintel, i 225 milions per consolidar el seu negoci internacio­nal a Llatinoamè­rica.

La companyia manté el compromís de dividend fins al 2022 en un euro per situar-lo en «almenys» 0,80 euros a partir d’aquesta data, per acompanyar amb solidesa les fortes inversions previstes. «Aquest pla estratègic serveix per preparar aquest grup per al desafiamen­t que afrontem per garantir sostenibil­itat als horitzons del 2030 i el 2050», va precisar la presidenta de la companyia, Beatriz Corredor, durant la seva presentaci­ó.

Xarxa de transport

L’operador de la xarxa elèctrica destaca especialme­nt el desenvolup­ament de les infraestru­ctures necessàrie­s de la xarxa de transport la inversió de la qual ascendeix a més de 2.800 milions d’euros i que hauran d’adaptar-se cada vegada més a la transició energètica, cosa que suposa una integració renovable més gran i la modernitza­ció de la xarxa. A més, fomentarà l’augment de la capacitat d’emmagatzem­ament energètic com a eina al servei de l’operació del sistema, amb una inversió de 411 milions d’euros per aportar més seguretat al sistema elèctric. I s’invertiran 92 milions d’euros per preparar-se per operar un sistema cada vegada més complex i integrat.

La companyia que presideix Beatriz Corredor té el focus posat en la consolidac­ió del seu negoci internacio­nal, amb presència ja al Perú, Xile i el Brasil, i preveu enfortir la seva presència amb la construcci­ó i explotació de xarxes de transport d’electricit­at.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain