El Periódico - Català

Ajuda esgotada de nou

- Podeu llegir més cartes i publicar Maribel Pons

i les opinions de moltes persones, incloses cartes de lectors en aquest diari. Argumenten que tot es deu que a Hasél se l’ha condemnat a presó per unes cançons. I ja està. És qüestió d’informar-se bé per veure que això no és així. No enumeraré els detalls de l’historial judicial d’aquest senyor, entre les quals hi ha agressions a un periodista. Només vull esmentar un vídeo que ha sigut emès a la televisió, de fa un parell d’anys, en el qual l’entreviste­n a ell i a l’escapat Valtònyc. És interessan­t veure’l i sentir-los parlar de «lluita armada» i que «allò de les urnes no serveix». Vaja amb els demòcrates a qui molts defensen i recolzen. Més aviat tenen poca cosa de Gandhi o Luther King; els veig més pròxims als militars retirats del xat aquell en el qual parlaven de matar 26 milions d’espanyols.

Molt s’està posant en dubte la qualitat democràtic­a del nostre país i que cal millorar-la. Em sembla bé i sa que es faci. Però cantant coses com que cal clavar un piolet a algú o sortir a matar un guàrdia civil, doncs no em convenç. Allò de les urnes, Valtònyc i Hasél deixen clar al vídeo que no va amb ells. Els passa el mateix als que surten a manifestar-se perquè Vox ha entrat al Parlament amb 11 diputats. O com Pablo Iglesias amb allò de l’«alerta antifeixis­ta» quan també Vox va entrar al Parlament andalús.

I és que aquestes són les coses de la democràcia. Que a les urnes surten coses que de vegades no ens agraden. ¿Ho acceptem o comprem els arguments de Valtònyc i Hasél? Aquesta és la pregunta que ens hem de fer. Quant a la llibertat d’expressió, que l’hi diguin a Albert Pla quan va anar a judici després d’una denúncia de Podem.

nnes unes targetes de compensaci­ó pel període de confinamen­t. Jo soc una d’aquestes persones. A causa del procés i a un error de l’estanc, no vaig rebre les targetes de compensaci­ó fins aquest gener; tard, però millor que mai.

Com tots sabem, hi ha restriccio­ns de mobilitat i, durant moltes setmanes, no es podia sortir del municipi (ara de la comarca). Jo tinc unes targetes de tres zones que no puc utilitzar encara si vull seguir les regles de Catalunya, és clar, que és el que he fet. Fa uns dies vaig mirar una targeta i vaig veure que caducava el 31 de març. ¿Perdó? Però, ¿com volen que utilitzi aquestes targetes si la llei diu que no es pot viatjar?

Vaig escriure una carta a Transports Metropolit­ans de Barcelona i la seva resposta va ser que caduquen en aquesta data, sense donar cap explicació a la meva pregunta. Em sembla que visc en un país de contradicc­ions, sense cap coherència. Així que perdré les targetes i aquesta compensaci­ó no m’haurà servit de res. Moltes gràcies, TMB.

nSí, ho han tornat a fer una vegada més. El 19 de febrer s’obria el termini per sol·licitar una ajuda de 2.000 euros per als autònoms afectats per les restriccio­ns de la pandèmia. Hi havia un pressupost de no sé quants milions d’euros, amb titulars i notícies en xarxes, premsa i mitjans de comunicaci­ó. Doncs a l’endemà a les nou del matí ja s’havia acabat el pressupost i era impossible accedir a l’ajuda. Gràcies per res una vegada més.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain