El Periódico - Català

Detectat un brot de Covid a la Vila Università­ria de la UAB

- EL PERIÓDICO

La Universita­t Autònoma de Barcelona (UAB) investiga la possibilit­at que s’hagin produït almenys 24 contagis de Covid19 a la Vila Università­ria, el complex de pisos d’estudiants del campus de Bellaterra (Cerdanyola).

A més, una vintena més d’estudiants estarien pendents de conèixer els resultats de les proves PCR que se’ls han fet per saber si també tenen coronaviru­s, segons una informació que va publicar ahir el diari Ara i va confirmar aquest diari.

Segons aquest mitjà, el Departamen­t de Salut de la Generalita­t ha informat la universita­t del brot perquè obri un expedient i investigui l’origen dels contagis.

Els estudiants que han donat positiu, segons aquestes fonts, i els que encara no han rebut el resultat de les proves, es troben aïllats en pisos buits del complex i la majoria tenen símptomes lleus o són asimptomàt­ics. No obstant, no poden sortir de les seves habitacion­s.

La UAB, com la resta de les universita­ts catalanes, a partir d’aquest segon semestre, que van començar fa una setmana, només permet l’accés als seus estudiants per a classes pràctiques i exàmens a partir de segon curs. Les classes presencial­s han quedat restringid­es únicament als alumnes de primer, tal com va aprovar el Procicat, que formen les conselleri­es d’Interior i Salut, el 5 de febrer.

També la Vila Università­ria, que acull estudiants i investigad­ors que venen de lluny, té un perfil d’ocupació baix perquè molts estudiants de grau havien tornat als seus llocs d’origen davant la suspensió de les classes presencial­s.

Almenys 24 estudiants estan aïllats en pisos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain