El Periódico - Català

Ted Chiang, estrella a Kosmopolis

-

A més de l’exposició, el CCCB obre un intens programa d’activitats que va començar el 18 de febrer amb la retransmis­sió en directe de l’aterratge del Perseveran­ce a Mart i que seguirà demà divendres, en un cap de setmana de portes obertes que ahir pràcticame­nt ja havia esgotat les places disponible­s, amb una conferènci­a de l’escriptor de ciència-ficció Kim Stanley Robinson sobre els escenaris de futur que obren l’exploració de l’univers.

El punt àlgid del programa serà una nova edició del festival Kosmopolis, que del 17 al 20 de juny se centrarà en la ciència-ficció com a gran gènere literari. També hi assistirà un altre dels escriptors del moment, Ted Chiang (autor del recent i celebrat llibre de relats Exhalació), a més de noms com el seu col·lega nord-americà Kameron Hurley, l’astrònoma i educadora francesa Fatoumata Kébé (autora de L’altra cara de la lluna), els músics Martí Sales i el polifacèti­c Pau Riba (que acaba de publicar Història de l’Univers) o l’escriptor Ricard Ruiz Garzón.

Cine, tallers, debats...

No faltarà el cine, entre altres propostes, amb la projecció i col·loqui de la pel·lícula Fireball: Visitors from darker worlds, de Werner Herzog i Clive Oppenheime­r. Tampoc els tallers i trobades sobre geologia, el projecte Melissa (sobre aprofitame­nt d’oxigen i nutrients per a missions espacials tripulades), debats sobre com sobreviure al planeta vermell o com habitar-lo o una sessió amb els youtubers Quantum Fracture, C de Ciencia, La Gata de Schrödinge­r i La Hiperactin­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain