El Periódico - Català

Brooke Shields, l’actriu fanàtica del fitnes (i les lesions)

La protagonis­ta d’‘El llac blau’ es recupera després de trencar-se el fèmur, la seva última hospitalit­zació pel reemplaçam­ent parcial d’un genoll i una operació doble dels canells.

- LAURA ESTIRADO

Brooke Shields no està en el seu millor moment de forma. La model, actriu de televisió, cine i teatre, així com escriptora ocasional, s’ha fracturat el fèmur. La protagonis­ta d’El llac blau, de 55 anys, n’ha informat amb un vídeo a Instagram, en el qual se la veu de cintura cap avall, ranquejant, amb una bata d’hospital, crosses i mitjons antillisca­nts. Tot i que no ha explicat com ha sigut, assegura que no li falten forces ni ànim per tornar a ressorgir: «Em vaig trencar el fèmur. Començant a millorar. No importa quin sigui el teu repte. Pren una decisió positiva, per tu mateix, per seguir endavant», ha afegit al costat de l’etiqueta #Beginningi­sNow (el començamen­t és ara).

Les mostres d’ànim s’han precipitat al seu compte, incloses famoses amigues de professió. Sharon Stone li ha escrit: «¡Oh, carinyo, ho sento molt, explica’m com estàs. Si ets a la casa de l’oest, et puc portar menjar». Glenn Close també li ha deixat aquest missatge: «¡Brooke! ¡Ho sento molt! Valor... és a la teva sang. Tot el meu amor». I la protagonis­ta de Flashdance, Jennifer Beals, li ha recordat: «¡Sé que et curaràs molt ràpid. La força és molt poderosa en tu, amiga!».

Problemes amb el físic

En els 80, època en què Brooke Shields es va fer mundialmen­t famosa, va realitzar diversos reportatge­s vestida com ho feia Jane Fonda en les seves classes d’aeròbic televisat. Però en realitat, a l’actriu mai li va agradar l’exercici fins que va rondar la quarantena, i va descobrir el costat espiritual de fer flexions. I és que una constituci­ó envejable i un cos esvelt van acompanyar l’actriu fins que va començar a abusar del menjar per temperar l’estrès. Ella mateixa va relatar en un article per a InStyle els seus alts i baixos físics. «Cap dels exercicis que vaig fer en el passat els vaig fer perquè m’encantessi­n o m’aportessin tranquil·litat. Quan era més jove, tot es basava en l’ego: si vols estar en aquesta campanya, t’has de mantenir en forma. Si vols estar en aquest espectacle de Broadway, has de seguir aquests passos per ballar tal quantitat cada dia. Des del dia [el 1994] en què em vaig unir a Grease a Broadway [interpreta­va el paper de Rizzo], vaig ser una màquina».

«Després em vaig començar a lesionari vaig haver de posar-me al dia. Però l’espectacle ha de continuar: una vegada que comença l’adrenalina, no sents el dolor; et prens un Advil [ibuprofèn] en l’intermedi. Has de fer vuit xous a la setmana (...). Vaig deixar que el meu cos fos masegat durant tantes dècades que s’ha tornat molt més vell que la meva edat cronològic­a», rememorava l’actriu que tantes portades de

«No importa quin sigui el teu repte. Pren una decisió positiva, per tu mateix», escriu

revistes ha protagonit­zat».

«Recentment em vaig sotmetre a un reemplaçam­ent parcial de genoll i, al veure’m superar això i sortir molt més forta, em vaig adonar del que realment soc capaç de fer», va explicar fa uns mesos l’actriu nord-americana, que, poc abans també va haver de sotmetre’s a una operació doble dels canells per reduir els símptomes que li causava la síndrome del túnel carpià. Feia anys que l’afecció li provocava problemes en el seu dia a dia.

Shields, des del 2001 casada amb el guionista Chris Henchy, amb qui ha tingut dues filles, de 17 i 14 anys, és d’algun temps ençà com diem una autèntica fanàtica del fitnes i cada dos per tres comparteix les seves rutines, que ha mantingut al peu de la lletra durant tota la pandèmia. «He de treballar molt i molt per estar en forma. He de treballar molt, però soc més forta i més saludable i ara no tinc tantes ganes d’amagar-me», va confessar a la revista People l’estiu passat mentre exhibia els seus abdominals en biquini.

 ?? Instagram ?? L’actriu Brooke Shields, a casa seva.
Instagram L’actriu Brooke Shields, a casa seva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain