El Periódico - Català

Mendy salva un triomf agònic per al Madrid

L’Atalanta, amb un menys gairebé tot el partit, va contenir amb solvència l’equip blanc, incapaç de sentenciar amb tot de cara.

- ALEJANDRO GARCÍA

Al Madrid se li va posar tot de cara en la seva visita a Bèrgam. Va tenir un jugador més des del primer quart d’hora, després d’una expulsió molt discutible que va obligar l’Atalanta a esdevenir contra la seva naturalesa un equip defensiu. A més, es va lesionar el millor atacant dels italians i el domini dels de Zidane va ser tan absolut com escàs el perill que va generar. Sumit en un ritme lent i atrapat en una circulació de pilota sense profundita­t, va tenir l’oportunita­t de sentenciar una eliminatòr­ia que queda oberta per a la tornada, però de cara per als blancs gràcies al darrer gol de Mendy, una anomalia pròpia del partit.

Amb nou baixes a l’esquena, les opcions de Zidane per sorprendre amb l’alineació eren molt limitades. Només podia fer una modificaci­ó, i la va fer. Va asseure Mariano per donar-li una oportunita­t a Isco. El malagueny va actuar, des de la posició de 9, com un centrecamp­ista més, integrat en la circulació còmoda de què va disfrutar l’equip.

Perquè el Madrid es va trobar un rival amb un joc extint a la Lliga

espanyola. L’Atalanta defensa permanentm­ent al caire de l’abisme, amb pressió individual­itzada, amb el risc necessari per atacar com un aiguat que arrasa amb tot. Va ser així fins a l’expulsió de Freuler després del quart d’hora. Gràcies a Isco i Vinicius, el Madrid va trobar l’espai per a una carrera de Mendy, que va ser enderrocat a la frontal de l’àrea en una jugada que l’àrbitre va considerar targeta vermella davant l’estupor dels presents.

Gollini (5); Toloi (6), Romero (6), Djimsiti (5); Maehle (6), De Roon (7), Freuler (sc), Gosens (7); Pessina (6);

Muriel (5), Zapata (7). Tècnic: Gian Piero Gasperini (6). Canvis: Pasalic (6) per Zapata (m. 29), Ilicic (4) per Muriel (m. 55), Palomino (s. q.) per Maehle (m. 84), Malinovsky­i (s. q.) per Ilicic (m. 84).

Courtois (6); Lucas Vázquez (6), Varane (5), Nacho (7), Mendy (8); Modric (7), Casemiro (7), Kroos (7); Asensio (4), Isco (7), Vinicius (5).

Tècnic: Zinedine Zidane (6).

Canvis: Mariano (5) per Vinicius (m. 56), Hugo Duro (6) per Asensio (m. 75), Arribas (6) per Isco (m. 75).

0-1 (m. 85) Mendy.

Tobias Stieler (3), alemany. Casemiro, Mendy, Gosens.

Freuler.

No van acabar aquí els problemes de l’Atalanta. Abans de la mitja hora es va lesionar Zapata i el conjunt italià va perdre la seva referència en atac, tot i que Gasperini va aprofitar per reestructu­rar el seu equip amb un altre centrecamp­ista i canviar la seva idea de joc per un pla més mesurat.

Oportunita­t perduda

Al Madrid se li va posar tot a favor, una oportunita­t immillorab­le per liquidar una eliminatòr­ia que va passar de ser perillosa a un regal. El domini blanc era gairebé absolut, però les ocasions eren escasses. El millor va arribar abans del descans, com ja va sent habitual: va ser un cop de cap de Casemiro, el segon màxim golejador de l’equip, que més tard va veure la targeta groga i no podrà jugar en la tornada.

La segona part va transitar amb el Madrid instal·lat als voltants de l’àrea rival, però sense generar perill més que a batzegades, de forma gairebé accidental, sense solucions, sense prou velocitat per desbordar. L’única forma que arribés un gol semblava que havia de ser amb una extravagàn­cia, una singularit­at inesperada. Així va arribar, a cinc minuts del final, un xut de Mendy des de fora de l’àrea.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain