El Periódico - Català

Un acord PSOE-PP

-

Joan Masdemont Serra BARCELONA

Algunes vegades he seguit les sessions de control al Govern al Congrés de Diputats. I després d’observar, escoltar i reflexiona­r el que ens ofereixen, aquesta és la meva anàlisi: els diputats formulen preguntes al Govern, que ja sap quines seran, i la majoria de les vegades no només no les responen sinó que aprofiten l’ocasió per treure els draps bruts de qui les formula o del partit que representa. N’hi ha prou amb observar el banc del Govern, per cert, Govern de coalició, per adonar-nos de la poca empatia que es tenen entre ells. Govern i oposició en el mateix govern, tots junts, els uns al costat dels altres. Es pot recordar que el president Sánchez va prometre una i mil vegades que mai pactaria amb Pablo Iglesias, i ara resulta que si no vols caldo, doncs dues tasses. I el vicepresid­ent Iglesias tant temps parlant en to despectiu de «la casta», i ara ja forma part d’ella i se’n beneficia.

Pel qye fa als partits que recolzen el Govern, és com si al mateix corral hi hagués galls, gallines i guineus, i tots sabem quins són els partits que represente­n aquestes últimes. I això, segons la meva opinió, no pot acabar bé; sinó, temps al temps. La política s’ha convertit en una lluita d’interessos on es prioritzen els personals i partidiste­s per sobre del bé comú. I els polítics, bé per aconseguir el poder bé per mantenir-lo, fan tot el que sigui necessari, fins i tot vendre la seva pròpia dignitat. I això és el que ens van demostrant dia rere dia.

No em cansaré de repetir que, en els moments actuals, el que el país necessita és un acord en els temes essencials entre el PSOE i el PP. Fent això demostrari­en una maduresa política que el país els agrairia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain