El Periódico - Català

Els estudiants de l’Institut del Teatre exigeixen dimissions davant la diputació

Els alumnes de les arts escèniques van reclamar que es depurin responsabi­litats en una marxa per la ciutat en la qual es van corejar proclames contra els abusos i el patriarcat.

- MARTA CERVERA

Un centenar d’estudiants de l’Institut del Teatre va sortir ahir de Montjuïc i es va dirigir a la Diputació de Barcelona, entitat de la qual depèn l’Institut del Teatre. Van tallar artèries com el Paral·lel i la Gran Via fins a arribar a la seva destinació a la rambla de Catalunya cantonada amb Diagonal. Allà s’hi van unir estudiants de centres artístics. Davant la diputació, van llegir de nou un manifest sentit abans a la plaça de

Margarida Xirgu i van convocar una vaga per a aquest dilluns, 1 de març, oberta a tot el sector de les arts en viu. Van sol·licitar «una resposta clara i el compromís ferm de mantenir-se al costat de les persones damnificad­es» i «transparèn­cia i participac­ió de l’alumnat a la presa de decisions». Proclames feministes, contra el patriarcat, els abusos, els professors implicats i la direcció es van escoltar durant la protesta, que de vegades semblava un avanç de les del 8-M, amb consignes feministes i contra el patriarcat barrejades amb altres com

«Ollé al carrer», «Direcció, dimissió, «A la diputació hi ha corrupció». La distància de seguretat va brillar per la seva absència. La diputació ha respost recolzant els estudiants i ha anunciat que es presentarà com a acusació particular si s’arriba a judici en cas que la comissió investigad­ora de l’Institut comprovi la veracitat de les acusacions d’assetjamen­t sexual i abús de poder.

Els estudiants van tornar a demanar la dimissió de la directora general Magda Puyo com la del seu equip: la directora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, Montse Vellvehí, el subdirecto­r Andreu Raich i els responsabl­es de les especialit­ats d’Interpreta­ció, Raimon Molins, de Direcció i dramatúrgi­a, Carles Fernàndez i d’Escenograf­ia, Bibiana Puigdefàbr­egas.

Abans de deixar Montjuïc, els manifestan­ts van tancar l’entrada de l’Institut amb cadenes i candaus com a «símbol de la falta de seguretat que hi ha dins». I han creat el compte @abus_art a Instagram amb una bústia per atendre denúncies d’abusos.

n

 ?? Ferran Nadeu ?? Una imatge de la manifestac­ió d’estudiants, ahir a Barcelona.
Ferran Nadeu Una imatge de la manifestac­ió d’estudiants, ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain