El Periódico - Català

Masclisme en la comissió

El diputat del PP Diego Movellán va deixar anar a Yolanda Díaz: «Les dones només pugen si s’agafen fort a una cua». Va acceptar retirar les seves paraules, tot i que va rebutjar ser masclista i va insistir en la crítica.

- EL PERIÓDICO

Les designacio­ns a dit són pràctica habitual en la política espanyola. Jordi Pujol va ungir Artur Mas. José María Aznar, a Mariano Rajoy. Mas, a Carles Puigdemont. I alguns d’aquests assenyalam­ents es van qüestionar, però sempre políticame­nt. En canvi, si és una dona l’assenyalad­a, com ha fet el vicepresid­ent, Pablo Iglesias, amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, perquè encapçali la candidatur­a de Podem de les eleccions generals, alguns no debaten si té aptituds sinó que assenyalen el seu gènere.

Ho va fer ahir al Congrés el diputat del PP Diego Movellán.

No va ser una improvisac­ió desafortun­ada. Portava escrita la frase. «Parlen molt de igualtat en el seu partit i el seu propi líder ens ha deixat clar que allà dins les dones només pugen en l’escalafó si s’agafen ben fort a una cua, com el conte de Rapunzel», va deixar anar en la comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

La ministra li va demanar que rectifiqué­s les seves paraules, perquè eren «impròpies» d’un debat parlamenta­ri i suposaven un «exercici clar de masclisme». Movellán li va respondre que les retirava, encara que tot seguit va reiterar la seva crítica: «M’acusa directamen­t de masclista, que no ho he sigut ni ho seré. No tinc inconvenie­nt de retirar-les perquè els espanyols sabem com funciona el seu partit i els seus nomenament­s». La ministra li va agrair que les retirés i va afegir que els ciutadans espanyols «mereixen una oposició millor i un PP millor». «Estic segura que és capaç de fer-ho. Les dones no ens mereixem aquest tracte», li va dir.

A Movellán li van arribar crítiques fins i tot del seu partit. La presidenta dels populars càntabres, María José Sáenz de Buruaga, va admetre que les seves paraules no van ser «afortunade­s».

 ?? El Periódico ?? Diego Movellán.
El Periódico Diego Movellán.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain