El Periódico - Català

Alemanya es prepara per a noves restriccio­ns contra el virus

- EL PERIÓDICO

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els líders regionals del país es van reunir ahir per debatre l’enduriment de les restriccio­ns anti-Covid. La reunió, que es va allargar fins ben entrada la tarda, tenia com a objecte definir mesures com un possible toc de queda nacional, una solució que ja va ser impugnada anteriorme­nt. La cancellera i els líders dels 16 länder del país anaven a reunir-se en un primer moment per pactar una relaxació de les restriccio­ns, però l’arribada d’una tercera onada epidèmica, causada per la variant britànica, ha canviat la situació al país. Està previst que Merkel faci una declaració governamen­tal al Bundestag demà.

La taxa d’incidència va arribar a 107,3 ahir, en una tendència que ha anat augmentant constantme­nt durant les últimes setmanes. Aquesta dinàmica, si es confirma, activarà un mecanisme denominat «fre d’emergència» a Alemanya, negociat a principis de març i que preveia l’anul·lació automàtica de les poques relaxacion­s concedides aquest mes. Les regions més afectades haurien de tornar a imposar el tancament de botigues i fins i tot escoles.

Mesures esteses

En general, totes les restriccio­ns ja vigents s’han d’estendre fins al 18 d’abril, segons el projecte d’acord objecte de discussió, i les empreses han de continuar promovent el teletrebal­l, tot i que se’ls demanarà que ofereixin almenys dues proves per setmana als treballado­rs.

No obstant, la part més delicada de les negociacio­ns es refereix al possible establimen­t de tocs de queda a les zones considerad­es de més risc, aquelles on la taxa d’incidència supera els 100 casos per 100.000 en set dies. Aquesta mesura a escala nacional seria la primera a Alemanya des de l’inici de la pandèmia, perquè, tot i que ja s’han establert tocs de queda, han sigut només a escala local.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain