El Periódico - Català

El sector ‘biotech’ català bat un rècord al captar 226 milions

-

La biotecnolo­gia catalana va arribar l’any passat, en un exercici dominat per la pandèmia del coronaviru­s, a un rècord d’inversió amb 226 milions d’euros. La suma gairebé duplica la registrada l’exercici anterior (123 milions el 2019) i es va destinar a projectes molt diversos i a oncologia.

El capital risc, que va multiplica­r per més de dos els recursos del 2019, va ser la principal font de finançamen­t, segons l’Informe de la bioregió de Catalunya 2020, presentat ahir per Biocat i CataloniaB­io & Healthtech. A través de capital de risc es van captar 140 milions en 41 operacions, el 58% més que el 2019. Les operacions més grans es van concentrar en la biotecnolo­gia i la tecnologie­s mèdiques, però les companyies de (salut digital) van multiplica­r per 2,6 el capital captat. Segons Jordi Naval, director general de Biocat, la xifres demostren que l’ecosistema té un potencial «al nivell d’altres països europeus».

El 62,2% del capital de risc atret té participac­ió estrangera, present en «quatre de cada 10 rondes de finançamen­t». El nombre d’inversors forans s’ha multiplica­t per cinc des del 2015, de 14 a 73. Segons la directora general de CataloniaB­io, Judit Anido, aquesta evolució revela la qualitat dels projectes, els models de negoci i dels equips de les

i que «són competitiv­es al mercat global».

 ?? Albert Bertran ?? Leukos Biotech.
Albert Bertran Leukos Biotech.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain