El Periódico - Català

La tornada de Márquez pot esperar

Els metges i la prudència de l’entorn han recomanat a Marc Márquez, que ja s’havia posat a prova a Montmeló i Portimao amb una poderosa Honda rèplica de MotoGP, saltar-se les dues primeres carreres de l’any.

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Tot semblava indicar que el pilot català Marc Márquez Alentà (Honda), gran dominador del Mundial de MotoGP en l’última dècada i que l’any passat es va veure obligat a cedir per una lesió greu al braç dret el seu tron de la categoria reina al jove mallorquí Joan Mir (Suzuki), havia de reaparèixe­r aquesta mateixa setmana al Gran Premi de Qatar, amb el qual s’inaugura el Mundial 2021 de motociclis­me. Però no serà així. S’acaba de saber que l’equip mèdic que el va operar al mes de desembre a l’Hospital Ruber Internacio­nal de Madrid, liderat pels doctors Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña, li ha recomanat que, malgrat que tot va «bé», tingui una mica més de paciència i, de moment, no viatgi a Qatar per prendre part en el debut mundialist­a del circuit nocturn de Losail (Doha).

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO i, més tard, va confirmar el mateix pilot en el seu compte de Twitter, Márquez, que es va sentir molt còmode i veloç a Montmeló i Portimao als comandamen­ts d’una Honda Rc213V-S, rèplica de gran premi, de 215 cavalls, també es perdrà la setmana vinent el GP de Losail, és a dir, la segona carrera consecutiv­a de la temporada.

Segons el comunicat oficial de l’equip Repsol Honda, la pròxima revisió amb el seu equip de doctors serà el 12 d’abril, vuit dies després del GP de Losail i la mateixa setmana que es corre a Portimao, on sí que hi podria ser, ja que aquesta era la cita recomanada per part de l’entorn del campió de Cervera per reaparèixe­r.

«En la revisió realitzada al pilot Marc Márquez per l’equip mèdic liderat pels doctors Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña, i format pels doctors De Miguel, Ibarzabal i García Villanueva, 15 setmanes després de la cirurgia d’una pseudoartr­osi infectada d’húmer dret, s’ha trobat una bona resposta clínica», assenyala el comunicat de l’equip Repsol Honda. «No obstant, consideran­t el període de temps i l’estat actual del procés de consolidac­ió

Àlex Márquez, el germà petit del vuit vegades campió del món, va marxar ahir a la nit cap a Qatar per participar, ell sí, en els dos primers grans premis del Mundial i, per descomptat, li van preguntar per la tornada i/o l’absència de Marc. «Tothom al pàdoc està desitjant que torni a les carreres, ja que tots considerem

uque, amb ell a la pista, les carreres són una altra cosa. El Marc ha sigut qui, en els últims anys, no només ha dominat la categoria, sinó que li ha donat un altre estil, una altra dinàmica a la categoria. Quan el Marc corre, tots ens sentim motivats per intentar aconseguir el que aconseguei­x ell». «És evident», va continuar explicant l’Àlex, «que quan hi ha el Marc, les carreres es corren a un altre ritme. Molts pilots, i així vaig sentir parlar Joan Mir o Fabio Quartararo, pensen que la presència del Marc és una motivació extra per a ells. I per descomptat per a mi també, ja que encara tinc molt per aprendre d’ell». òssia, els metges consideren prudent i necessari no accelerar la tornada de Márquez a la pista després d’un llarg període d’inactivita­t».

«Després de l’última revisió mèdica –comenta el mateix Márquez en aquest comunicat–, els metges m’han advertit que el més prudent era no prendre part en el GP de Qatar i continuar amb el pla de recuperaci­ó que hem seguit durant les últimes setmanes. M’hauria encantat poder participar en la carrera inaugural del Mundial, però haurem de continuar treballant per poder recuperar les condicions òptimes que ens permetin tornar a la competició amb garanties d’èxit».

Tot sembla indicar que ha acabat imposant-se, més que la versió mèdica, que també, el temor d’Emilio Alzamora, mànager del campió de Cervera, que la reaparició de Márquez fos una mica precipitad­a. Hi havia qui pensava, en el si de l’equip, que una presa de contacte amb l’autèntica Honda RC213V de carreres, en el segon GP de la temporada, el de Losail, la setmana vinent, coincidint amb el seu viatge a Qatar per a la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, que s’han posat ja tots els habitants del pàdoc del Mundial, hauria beneficiat MM93, sense necessitat de córrer el GP, per a la seva total adaptació.

nÀlex Márquez: «Amb el Marc a la pista, les carreres són una altra cosa»

 ??  ??
 ?? TWITTER DE MARC MÁRQUEZ ?? Marc Márquez dialoga recentment a Montmeló amb el seu ‘físio’ Carlos J. García i amb el seu cap, Alberto Puig.
TWITTER DE MARC MÁRQUEZ Marc Márquez dialoga recentment a Montmeló amb el seu ‘físio’ Carlos J. García i amb el seu cap, Alberto Puig.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain