El Periódico - Català

El Joventut afronta el gran repte europeu davant el Virtus a l’Eurocup

- L. M.

El Virtus Bolonya, un rival de prestigi amb un brillant passat, es creuarà amb el Joventut en la tornada de l’equip verd-i-negre a uns quarts de final d’una competició europea 13 anys després de la seva última aparició, el 2008, quan va conquerir la ULEB Cup, el precedent de l’Eurocup.

Sota la direcció de Sasha Djordjevic a la banqueta, que ha definit aquest partit com «el més important de la temporada», i de Milos Teodosic a la pista, l’equip italià es manté invicte en la competició europea després de 16 partits. Això li ha concedit l’avantatge de pista davant els verd-i-negres en aquesta sèrie al millor de tres que s’iniciarà avui a Bolonya (20.45, DAZN), que viatjarà divendres a Badalona (19.00), pendent de saber si amb públic a les grades, i tornaria a Itàlia en cas que fos necessari el desempat.

«Venim de quatre victòries i tenim molta il·lusió per jugar el partit, ja que sabem que ens enfrontem al millor equip de la competició, però crec que podem competir de tu a tu contra ells. No han perdut en l’Eurocup, però sí a Itàlia, així que tenen els seus punts febles», va assenyalar el tècnic verd-i-negre Carles Duran abans de viatjar a Itàlia amb les baixes de Demetrius Jackson i d’Arturs Zagars.

Teodosic, després de dos anys a l’NBA, i Marco Belinelli, arribat a l’equip a meitat de temporada després de 13 anys a la lliga nord-americana, són els dos referents d’un equip que compta amb jugadors que han passat també per l’ACB com Stefan Markovic (València i Unicaja) i Josh Adams (Unicaja), i que llueix en el seu palmarès l’Eurolliga, igual que el quadro verd-i-negre.

El Barça, per la seva banda, jugarà avui davant l’Estudiante­s en partit ajornat de Lliga (20.30). Divendres serà l’Alba Berlín (21.00) a l’Eurolliga el que visiti el Palau i diumenge, el Fuenlabrad­a.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain