El Periódico - Català

Més confession­s

- LAURA ESTIRADO

Galant malalt.

Rock Hudson va declarar públicamen­t el 30 de juliol de 1985 que patia sida i que estava fart de portar una vida que no era la seva, amb referència a l’homosexual­itat que va ocultar durant dècades. La seva confessió va ser un pioner reconeixem­ent a la desestigma­tització del virus. ‘Socialité’ maltractad­a.

El 2002, dos anys abans de la seva mort, als 49, d’un infart provocat per una sobredosi d’estupefaen­ts, Carmina Ordóñez va acusar el seu tercer i últim marit, Ernesto Neyra, de maltractam­ents. No li va servir de res: el ballarí va ser absolt dels càrrecs. Futbolista fart.

El febrer del 2006, després d’escoltar insults racistes i que li tiressin fins i tot un plàtan a La Romareda, l’estadi del Saragossa, Samuel Etoo va tocar el dos cap al túnel dels vestidors. Els seus companys el van persuadir que el millor per lluitar contra el racisme era continuar jugant. Actriu pionera.

La italiana Asia Argento va ser la primera dona a denunciar per violació Harvey Weinstein, l’octubre del 2017. «D’altres em van seguir. Quan es va saber que més de 100 havíem sigut víctimes de violació o atacs sexuals se’ns va començar a creure», va assenyalar llavors. Va ser l’origen del #MeToo.

Transsexua­l estel·lar. El decatleta Bruce Jenner ja era famós pels seus èxits olímpics abans de casar-se amb la mare del clan Kardashian el 1992. El 2015 va sorprendre el món revelant a ‘Vanity Fair’ la seva nova identitat sexual com a Caitlyn, posant per a Annie Leibovitz.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain