El Periódico - Català

Gabilondo no pactarà després del 4-M amb Podem: «Amb aquest Iglesias, no»

El socialista apel·la a Més Madrid i Cs i equipara el vicepresid­ent amb Ayuso El candidat es bolca a atraure l’antic votant taronja

- JUAN RUIZ SIERRA

Dins d’una campanya de to centrat, pensada per mantenir els seus votants de fa dos anys i atraure els desencisat­s amb Cs, Ángel Gabilondo va equiparar ahir Pablo Iglesias i Isabel Díaz Ayuso. Per al candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid en els comicis del 4 de maig, els seus adversaris d’Unides Podem i el PP estan ocupant posicions similars, basades en «la confrontac­ió, l’extremisme i l’anul·lació del contrari». Tant és així, que Gabilondo va rebutjar pactar amb Iglesias després de la cita amb les urnes. «Amb aquest Iglesias, no», va insistir.

«Plantejade­s les coses com estan, jo dic a Podem. M’intranquil·litzaria que algú amb un plantejame­nt extremista i radical formés part del Govern. Espero que això evolucioni cap a una altra direcció», va continuar a La Sexta l’exministre d’Educació, partidari d’un Executiu autonòmic «transversa­l», que inclogui Ciutadans i Més Madrid, però no Podem.

La posició de Gabilondo, que intenta no espantar aquesta part de l’electorat que es plantegi votar-lo després d’haver recolzat Cs el 2019, casa malament amb el que passa al Govern central, on hi ha una coalició del PSOE i Unides Podem en què el mateix Iglesias és vicepresid­ent segon, càrrec que deixarà quan comenci formalment la campanya del 4-M. La direcció socialista va reaccionar fent equilibris, defensant el seu aspirant a la Comunitat de Madrid i alhora deixant clar que és la posició del candidat, no la del partit en el seu conjunt. També remarcant que aquest tipus d’actituds sempre formen part de les campanyes.

L’«autonomia» del candidat

«Són declaracio­ns del candidat, que té tot el dret com a candidat autònom que és a definir les seves pròpies idees i preferènci­es. El partit no ha tractat aquesta qüestió», va assenyalar, després de la reunió de l’Executiva del PSOE, José Luis Ábalos, secretari d’Organitzac­ió del partit i ministre de Transport. «Som en campanya electoral i és el moment que cada un plantegi la seva fórmula. La del PSOE és sortir a guanyar, sense interferèn­cies anticipade­s. És el que ha de fer qualsevol candidat: establir el seu projecte sense interferèn­cies d’altres candidatur­es. No crec que hi hagi problema amb el vicepresid­ent segon, que també s’ha posat en clau de candidat», va dir Ábalos.

 ?? Ricardo Rubio / Europa Press ?? Gabilondo, en un acte de les Joventuts Socialiste­s de Madrid.
Ricardo Rubio / Europa Press Gabilondo, en un acte de les Joventuts Socialiste­s de Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain