El Periódico - Català

Competènci­a dona via lliure a la unió de CaixaBank i Bankia

> Després del vistiplau d’Economia, la fusió es podrà registrar aquesta mateixa setmana > Les noves accions cotitzaran a partir de dilluns

- AGUSTÍ SALA EL PERIÓDICO

La Comissió Nacional del Mercat de la Competènci­a (CNMC) va autoritzar ahir la fusió de CaixaBank i Bankia amb el compromís que el nou grup actuarà per evitar l’exclusió financera i el possible enduriment de comissions i condicions comercials. Aquesta autoritzac­ió permet que la fusió es firmi aquest divendres davant notari i que a partir de dilluns comencin a cotitzar les accions del nou grup. Queda pendent l’autoritzac­ió del Ministeri d’Economia, però el tràmit més complex ha sigut el de la CNMC.

Fonts de CaixaBank van valorar la decisió i van destacar que les condicions posades a la fusió van ser «compromiso­s oferts» pel banc «que no alteren els objectius perseguits per la fusió i que van ser anunciats en la seva presentaci­ó». El futur banc serà líder a Espanya en banca minorista, però la fusió afecta també els mercats d’emissió de targetes, datàfons o caixers, així com la venda d’asseguranc­es i plans de pensions. Després de l’anàlisi de tot això, la CNMC ha conclòs que l’operació no suposarà una amenaça per a la competènci­a.

Sí que ha detectat riscos en 86 codis postals en què quedarà com a monopoli o com a duopoli,

Prisa va aprovar ahir un nou organigram­a per portar a terme la separació efectiva de les seves dues grans línies de negoci i impulsar la creació de Prisa Media, a més de nomenar Miguel Barroso, exsecretar­i d’Estat de Comunicaci­ó, i a petites localitats, així com en acords per a l’ús de caixers. L’entitat es va comprometr­e a evitar distorsion­s de la competènci­a.

Fluidra a l’Ibex

Si no hi ha contratemp­s, les accions de la nova CaixaBank cotitzaran a partir de dilluns. La catalana Fluidra cobrirà el buit que deixarà Bankia a l’Ibex.

Bankia va celebrar ahir la seva última junta d’accioniste­s, en la

com a nou conseller en representa­ció del màxim accionista Amber Capital. Segons va comunicar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el consell d’administra­ció de Prisa ha aprovat que la nova estructura del grup compti amb dos consellers delegats: Manuel Mirat, actual conseller delegat del grup, que serà el qual el seu president, José Ignacio Goirigolza­rri, que ocuparà el mateix càrrec a CaixaBank, va anunciar que la integració tecnològic­a culminarà a final d’any. Per la seva banda, Jordi Gual, que deixa la presidènci­a de CaixaBank, s’integrarà aquesta setmana de nou a l’IESE com a professor d’Economia. Gual va entrar al claustre de l’escola IESE el 1987 i el va deixar el 2005 per fitxar per La Caixa.

responsabl­e de Prisa Educación (Santillana), i una persona encara per determinar que liderarà Prisa Media. Els dos consellers delegats formaran part del consell d’administra­ció de Prisa i seran presidents executius de les seves respective­s divisions.

Per la seva banda, el que va ser secretari d’Estat de Comunicaci­ó durant el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2011), Miguel Barroso, ha sigut triat com a conseller dominical per Amber Capital en substituci­ó de Fernando Martínez.

Prisa assegura que l’experiènci­a profession­al de Barroso i el seu coneixemen­t del sector dels mitjans de comunicaci­ó «encaixen perfectame­nt amb els objectius del pla estratègic en què està immers el grup».

nn

 ?? César Manso / AFP ?? José Ignacio Goirigolza­rri, en l’última junta de Bankia, ahir.
César Manso / AFP José Ignacio Goirigolza­rri, en l’última junta de Bankia, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain