El Periódico - Català

Renault adjudica cinc híbrids a les plantes de Valladolid i Palència

- ÀLEX SOLER XAVIER PÉREZ

Tractes són tractes. Després que la companyia aconseguís un acord amb els sindicats per al pròxim conveni col·lectiu per al període 2021-2024, Renault ha presentat el seu pla industrial 2021-2024 per a Espanya, en què adjudica cinc nous vehicles a les plantes del país, tots híbrids i de segments de molt pes al mercat, i contempla noves contractac­ions.

Luca de Meo, conseller delegat del Grup Renault, i expresiden­t de Seat, va presentar ahir les novetats per a les factories espanyoles davant una audiència que comptava amb personalit­ats com el rei Felip VI o el president del Govern, Pedro Sánchez.

De Meo va arrencar amb força a l’assegurar que aquest era «l’anunci més important que Renault ha fet a Espanya», país que va considerar «el segon més important» per a la que va considerar «la segona casa» de Renault.

És per això que, després d’agrair els esforços de la direcció de Renault Espanya i els sindicats per arribar a un entesa, De Meo ha anunciat que la planta de Palència produirà tres nous vehicles el 2024 i la de Valladolid dos nous cotxes el mateix any. Els models acoblats a la planta de Palència seran dels segments C-SUV (de mida mitjana) i D-SUV (gran) i el seu muntatge començarà esglaonada­ment a partir del 2022. La fàbrica val·lisoletana, per la seva banda, fabricarà dos SUV del segment B (petits) a partir del 2024.

Més adjudicaci­ons

A més dels vehicles, el Grup Renault també ha adjudicat una nova família de motors híbrids, amb tecnologia E-Tech desenvolup­ada a la Fórmula 1 i presentada per Fernando Alonso, per a Valladolid a partir del 2023, i dues noves caixes de canvis que es produiran a la fàbrica de Sevilla el 2022 i 2024. En conjunt, suposarà la contractac­ió de 1.000 persones més durant aquests anys.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain