El Periódico - Català

Restaurant­s amb bola negra

- Joan Tapia

centre comercial barceloní em confessa que la situació és ja insostenib­le i pot acabar amb molts llocs de feina.

A Catalunya hi ha uns 50 centres comercials en els quals treballen uns 400 bars i restaurant­s amb alguns milers de treballado­rs que, en gairebé tots els casos, tenen el pic d’activitat de dilluns a divendres. I l’obertura parcial de tots els bars i restaurant­s ha discrimina­t i deixat al marge els dels centres comercials. Són «restaurant­s amb bola negra» com s’autoqualif­ica un dels més desesperat­s davant la gairebé segura extinció del seu negoci i el seu mitjà de vida.

Tant és així que el Gremi de Restauraci­ó de Barcelona ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs contenciós administra­tiu sol·licitant l’adopció de mesures cautelarís­simes contra el decret de la Generalita­t que prorroga la prohibició total de l’activitat a aquesta categoria de bars i restaurant­s.

El recurs es fonamenta en el tracte discrimina­tori que pateixen respecte de la majoria dels seus competidor­s, inclosos els situats en un club esportiu o un mercat municipal. ¿Per què estan penalitzat­s aquests establimen­ts sense que el decret de la Generalita­t justifiqui les raons d’un

Recurs davant el TSJC per la discrimina­ció que pateixen els locals de restauraci­ó dels centres comercials

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain