El Periódico - Català

Warner Bros tornarà a estrenar de forma exclusiva a les sales de cine el 2022

L’estudi firma un acord amb la segona cadena dels EUA perquè tingui 45 dies d’exclusivit­at a les sales abans que els films desembarqu­in en el mercat digital.

- EL PERIÓDICO

Warner Bros va causar un gran terratrèmo­l a Hollywood a l’anunciar que el 2021 totes les seves pel·lícules s’estrenaran alhora a les sales i a la plataforma HBO Max, però a partir de l’any que ve l’estudi donarà exclusivit­at de nou a les sales en una certa tornada a la normalitat després de la pandèmia. El portal Deadline va avançar ahir que Warner Bros i la cadena de cines Regal han arribat a un acord perquè els llançament­s de l’estudi des del 2022 tinguin 45 dies d’exclusivit­at a les sales abans de desembarca­r al mercat digital. Aquest pacte suposa un nou canvi en el que es coneix a Hollywood com a finestres de distribuci­ó, que és el termini que va de l’exhibició als cines a l’arribada de les cintes a les llars. Fins a la crisi de la Covid, el termini era de 90 dies.

No obstant, la pandèmia va obligar a redissenya­r aquest sistema abans intocable amb iniciative­s com la de l’estudi Universal i la cadena de sales AMC, que al juliol van anunciar un acord històric pel qual les pel·lícules d’Universal Pictures i Focus Features es veuran als cines d’AMC durant 17 dies (incloent-hi tres caps de setmana) i després podran passar a internet. L’acord entre Warner Bros i Regal reforça aquesta tendència de transforma­ció en el sector de l’exhibició i de reequilibr­i de forces entre els cines i el mercat digital.

A més de la seva aliança amb Warner Bros, Regal, que és la segona cadena de cines més gran als EUA després d’AMC, va anunciar que reobrirà les seves sales el 2 d’abril després de sis mesos de portes tancades per la pandèmia. Aquesta reobertura coincidirà pràcticame­nt amb l’estrena de Godzilla Vs Kong, superprodu­cció de Warner Bros que veurà la llum el 31 de març a les sales i HBO Max alhora.

La companyia i la pandèmia

Warner Bros va ser el 2020 l’estudi més valent (o temerari) de Hollywood a l’hora de respondre a la pandèmia. Mentre els seus rivals retardaven les seves estrenes i deixaven a l’estacada les sales, aquesta companyia es va arriscar a presentar l’estiu passat una enorme producció com Tenet a la gran pantalla després de mesos amb els cines tancats. Aquesta estratègia comercial no va funcionar gens bé als EUA, on la pel·lícula de Christophe­r Nolan ha recaptat només 57,9 milions de dòlars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain