El Periódico - Català

El City i les restriccio­ns de la Covid posen a prova el Barça

Les blaugrana hauran de jugar avui l’anada de quarts a Monza com a locals i la tornada a Manchester. A diferència del Madrid, no es beneficiar­an del canvi de normativa estatal.

- ROGER PASCUAL R. P.

El Barça buscarà a partir d’aquest dimecres (12.30 hores, Esport3 i BarçaTV) fer-se un lloc a les seves quartes semifinals de Champions en cinc anys. Es mesurarà a l’anada quarts amb el Manchester City, jugant de local però molt lluny del seu fortí del Johan Cruyff. L’anada es disputarà a l’U-Power Stadium de Monza

Fa un any no havia jugat ni un partit a Primera i acabava de debutar amb la selecció espanyola sub-19. Ara és un fix al Barça de Ronald Koeman i s’estrena amb l’absoluta per guanyar-se un lloc a l’Eurocopa. El viatge de Pedri segueix a un ritme vertiginós, però el jove talent canari intenta mantenir el cap igual de fred tant dins com fora del camp.

«Si Koeman no m’hagués posat, no estaria aquí», va reconèixer per la normativa Covid que obligava fins aquest dimarts els visitants del Regne Unit a passar diversos dies de quarantena.

El Consell de Ministres va acordar aixecar les restriccio­ns en vigor des de finals de desembre per frenar l’arribada de la variant britànica del coronaviru­s, una mesura que permetrà que es jugui el Granada-Manchester United de Lliga Europa al Nuevo Los Cármenes i el Madrid-Liverpool a Valdebebas. El Barça no tindrà tanta sort i haurà de jugar els dos partits fora de casa, ja que disputarà la tornada a Manchester el dia 31.

«Hem de ser valents però també ser intel·ligents pensant que són 180 minuts», va recalcar Lluís Cortés, conscient del potencial del rival, segon a la lliga anglesa. «El City és un dels equips que juga més semblant a nosaltres, amb la possessió i dominant el pes del partit. Serà clau tenir la possessió i dominar el joc, però també saber defensar quan el centrecamp­ista, imprescind­ible per al tècnic barcelonis­ta, que l’ha fet jugar a tots els partits menys un aquesta temporada. Als seus 18 anys dribla els bassals a la sala de premsa amb la mateixa naturalita­t amb què finta rivals a la gespa. Va evitar mullar-se sobre la continuïta­t del tècnic i de Messi, però va agrair el paper que tots dos han tingut en el seu creixement al Camp Nou.

«Koeman és un entrenador que ha apostat per mi i li he d’estar molt agraït. La resta no és decisió meva, l’ha de prendre la gent del club i jo he d’acatar ordres. Per a mi és un gran entrenador a qui intento tornar la confiança que ha dipositat en mi», va dir. També va donar les gràcies per les comparacio­ns amb Iniesta, el seu ídol d’infància, però va coincidir amb Luis Enrique que ha de continuar sent ell mateix. «És clar que t’agrada que et comparin amb Iniesta, però he de fer la meva pròpia carrera».

El mag de Tegueste va reconèixer que tant l’Eurocopa com els Jocs Olímpics l’atrauen però tampoc va mostrar preferènci­es al respecte. «No em quedo amb cap, entre altres coses, perquè no és decisió meva estar a cap de les dues».

De moment, a l’espera de si pot debutar ja contra Grècia demà dijous, a la seva primera convocatòr­ia amb Espanya, Pedri intenta impregnar-se de

El City no podrà comptar amb Steph Houghton però sí amb la seva companya a la defensa i gran estrella de l’equip, Lucy Bronze, escollida millor jugadora del món a l’última gala del The Best de la FIFA. Després de guiar l’Olympique de Lió a la conquesta de la cinquena Champions seguida, la lateral i capitana de la selecció anglesa va tornar l’estiu passat al seu país.

«Té tots els ingredient­s d’un partit fascinant», va assegurar l’entrenador Gareth Taylor. Les cititzens sumen 15 victòries en els últims 16 partits, mentre que el Barça ha guanyat tots els partits aquest any excepte el de Supercopa davant l’Atlètic de Madrid, en el qual van caure a la tanda dels penals.

nl’estil de la selecció. «Crec que m’adaptaré molt bé a l’estil de la selecció», assenyala el centrecamp­ista blaugrana, que vol anar pas a pas tot i que continuï pujant esglaons de dos en dos. «Vull disfrutar d’un somni per a qualsevol nen del món, disposat a aprendre», va dir el jugador, feliç per la rebuda dels altres selecciona­ts. «Des del primer moment m’han tractat molt bé, fent-me sentir còmode des que vaig arribar. Busquets i Alba m’han ajudat».

Ansu Fati va guanyar aquest dimarts el premi NxGn 2021, que acredita el millor jugador jove del món. A més del davanter, que continua recuperant-se de la seva lesió, el portal esportiu Goal també ha distingit els blaugrana Pedri i Ilaix Moriba. El centrecamp­ista canari va acabar quart, (darrere d’Eduardo Camavinga, del Rennes francès, i Gio Reyna, del Borussia Dortmund) mentre que l’hispanogui­neà va tancar la llista de 50 promeses.

n

 ?? FC Barcelona ?? Marta Torrejón i Mariona Caldentey, ahir a la gespa de Monza.
FC Barcelona Marta Torrejón i Mariona Caldentey, ahir a la gespa de Monza.
 ?? Efe ?? Pedri.
Efe Pedri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain