El Periódico - Català

Acord a El Corte Inglés per retallar 3.000 llocs de treball

La indemnitza­ció serà de 33 dies per any treballat amb prima per a voluntaris

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

El Corte Inglés va arribar ahir a un acord amb el comitè d’empresa per emprendre un ajust de plantilla per a fins a 3.000 empleats. La indemnitza­ció pactada es va aproximar finalment a l’última proposta sindical i que preveu tant l’adscripció voluntària com forçosa al pla, amb una indemnitza­ció de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualita­ts. Per al càlcul de la indemnitza­ció es prendrà com a base el salari a la data d’extinció i els incentius (variables) del 2019 per al col·lectiu de venda.

L’acord firmat inclou primes de sortida per a aquells treballado­rs voluntaris. Els que tenen entre 5 i 10 anys d’antiguitat a l’empresa i acceptin l’acomiadame­nt rebran a més el 5% del salari brut anual. De 10 a 15 anys d’antiguitat, un pagament del 10% del salari brut anual i els que en tinguin més de 15 anys sumaran un pagament equivalent al 20% del salari brut anual.

En el cas que no es cobreixin els objectius de reducció de plantilla de la direcció, l’empresa accepta rebaixar en un 15% l’objectiu, reduint en més de 500 persones els processos d’extinció forçosos. En qualsevol cas, els sindicats ressalten que «l’acord de reorganitz­ació tindrà una adscripció preferentm­ent voluntària i oberta a tota l’empresa. Han qualificat l’oferta econòmica final de l’empresa com a «molt atractiva». L’acord, firmat amb els sindicats CCOO, Fasga, Fetico i la UGT, preveu un període d’adscripció voluntària al pla fins al 23 d’abril del 2021 i l’empresa haurà de respondre a la petició abans del 23 de maig.

El grup El Corte Inglés, amb una plantilla de 63.000 empleats, afronta una reordenaci­ó de fort calat per adaptar-se a la crisi oberta per la pandèmia i les limitacion­s d’obertura d’establimen­ts sofertes. El grup que dirigeix Marta Álvarez ha previst el tancament dels punts de venda menys rendibles. Els grans magatzems continuen sent el cor del negoci, però la companyia vol donar protagonis­me també a l’àrea logística i aprofitar les seves capacitats per vendre serveis a tercers.

 ?? El Periódico ?? Marta Álvarez.
El Periódico Marta Álvarez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain