El Periódico - Català

El cas Rocío, sense preu per a Telecinco

- JOAN MALDONADO

Els dos milions que suposadame­nt ha costat la docusèrie semblen molt, però experts en premsa del cor relativitz­en la inversió. L’acomiadame­nt d’Antonio David Flores i que la filla de Rocío Jurado retirés diverses demandes contra Telecinco, entre els possibles acords.

L’extraordin­ari èxit d’audiència i la gran repercussi­ó mediàtica de l’emissió dels dos primers episodis de la sèrie documental Rocío. Contar la verdad para seguir viva

sembla que no han fet perdre el cap als responsabl­es de Telecinco. El canal de Mediaset manté un absolut hermetisme sobre les dates d’emissió de les pròximes entregues d’un reportatge que promet continuar sent el centre d’atenció, i per tant ocupar moltes hores d’emissió, dels diferents programes de la cadena, amb Sálvame al capdavant.

Tal és el secretisme que envolta les confession­s de Rocío Carrasco sobre el maltractam­ent físic i verbal patit per part del seu exmarit i pare dels seus dos fills, Antonio David Flores, que fonts de la cadena ni tan sols confirmen el nombre de capítols que queden per emetre, ni si s’està preparant algun programa especial. Sí que comencen a conèixer-se alguns aspectes de la rebotiga del documental, o sèrie documental si es prefereix. Algunes fonts citades pel diari La

Razón asseguren que Carrasco hauria cobrat gairebé dos milions d’euros per la seva participac­ió a l’exitós programa. Una xifra que, malgrat que segons l’opinió del periodista del cor Santi Meifrén resulta «impression­ant», en realitat és un cost molt ben calculat per la cadena.

«Poc després de començar el programa, quan tenies la pell de gallina veient i escoltant Rocío narrar el que havia sofert, Jorge Javier ja estava fent un concurs per regalar 12.000 euros. Al minut u ja estaven comerciali­tzant la història», destaca Meifrén. «Des del punt de vista empresaria­l està tot molt lligat, ho saben fer molt bé. No regalen res per res», incideix el periodista, que al seu dia va assistir al casament de Carrasco i Flores.

Però per al responsabl­e d’un gabinet de comunicaci­ó i relacions públiques que treballa amb personatge­s famosos de primer nivell, i que prefereix l’anonimat, les xifres publicades són «pura especulaci­ó». «Això és un acord firmat entre Rocío Carrasco, Paolo Vasile i el productor del programa, per la qual cosa l’import exacte mai se sabrà, tret que els mateixos interessat­s el facin públic». La Pantoja i ‘Supervivie­ntes’

La xifra de dos milions, si és certa, és realment important, però posada en context pot ser que no ho sigui tant. En el seu fitxatge per Mediaset, Isabel Pantoja, la gran

estrella de la cadena, va cobrar 800.000 euros per la seva participac­ió de 10 setmanes a Supervivie­ntes 2, a raó de 80.000 euros setmanals, segons van publicar diferents mitjans. A això caldria sumar-hi la seva col·laboració com a jutge al talent Idol kids, tasca que formaria part del paquet acordat.

Un import aclaparado­r per una exclusiva que, segons l’opinió d’un periodista bregat en temes del cor, no és tal. «Aquest import no s’ha pagat per unes fotos robades. Això és una cosa molt més elaborada, darrere del programa hi ha hores i hores de feina. Aquesta quantitat s’està pagant per un producte gravat i editat», matisa.

Per al periodista, el documental de Carrasco no té res a veure amb la recent entrevista que Meghan Markle i el príncep Harry van fer amb Oprah Winfrey a la CBS, on es va deixar molt clar que els ducs de Sussex no havien cobrat per les seves declaracio­ns, al contrari que Carrasco. «Tenint en compte els diners que s’estan pagant a la televisió, la xifra no em sembla desmesurad­a», incideix el periodista, per afegir: «Carrasco, molt ben assessorad­a pel seu marit, Fidel Albiac, monetitzar­à ara tants anys de silenci. La seva denúncia és un tema molt seriós i sobre el qual no es pot frivolitza­r, però per Telecinco no deixa de ser un tema més amb què continuar fent girar la roda».

També s’ha especulat que una de les condicions presentade­s per Albiac seria l’acomiadame­nt d’Antonio David Flores com a col·laborador de Telecinco, cosa que es va fer pública i efectiva menys de 24 hores després de l’emissió del documental. Mediaset ha desmentit l’existència d’aquesta condició. Un altre dels aspectes que poden sorprendre en relació amb l’acord entre Carrasco

i Mediaset és que l’empresa de comunicaci­ó va posar com a condició que la filla de Rocío Jurado retirés totes les demandes interposad­es contra productore­s o col·laboradors de la cadena, com Belén Esteban, a qui Carrasco va demandar per afirmar que la seva filla, Rocío Flores, tenia un important deute amb la Hisenda madrilenya. Una clàusula que, segons Meifrén, no és nova i ja es va produir en la contractac­ió d’Isabel Pantoja. «Quan la tonadiller­a va fitxar el 2019 per Mediaset ja es va dir que una de les condicions era que retirés les demandes que tenia contra Telecinco», recorda.

Fitxatge d’Olga Moreno

Segons algunes fonts, el documental va ser gravat fa uns mesos després de gairebé un any de negociacio­ns, per la qual cosa el moment de la seva emissió podria obeir a la voluntat de la cadena d’avivar de nou unes audiències que no estaven resultant especialme­nt positives, després que s’hagin anat difuminant setmanes d’èxit gràcies a la batalla familiar del clan Pantoja.

«Arriba un moment en què tots els temes es cremen, ja no els pots esprémer més. A més, les audiències de Sálvame tampoc eren excessivam­ent disparades. Els responsabl­es del programa sempre estan buscant alternativ­es i el tema de Rocío Carrasco és un bon relleu al d’Isabel Pantoja per als interessos de la cadena», incideix Meifrén.

El lapse de gestació del documental ja ha provocat més d’una suspicàcia sobre l’actuació dels responsabl­es de Telecinco amb Antonio David Flores, a qui han mantingut en antena tot aquest temps malgrat ser coneixedor­s de les greus denúncies de Carrasco. El mateix ha passat amb la contractac­ió d’Olga Moreno, actual dona de l’ex guàrdia civil, per al pròxim reality Supervivie­ntes 2021. «Que Moreno concursi a Supervivie­ntes –assegura Meifrén– només fa que afegir més morbo a tota la situació».

«Al minut u la cadena ja estava comerciali­tzant la història», destaca Meifrén

La cadena ja va pagar 800.000 euros a la Pantoja per 10 setmanes a ‘Supervivie­ntes 2’

 ??  ?? Rocío Carrasco, durant l’emissió de la docusèrie sobre els maltractam­ents patits al llarg d’anys.
Rocío Carrasco, durant l’emissió de la docusèrie sobre els maltractam­ents patits al llarg d’anys.
 ?? Telecinco ??
Telecinco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain