El Periódico - Català

El PP sospesa trencar amb el seu líder municipal a Barcelona

> Els populars, farts de les humiliacio­ns de Bou, perdrien 107.000 € a l’any de subvenció, sis assessors i tres consellers

- TONI SUST

Josep Bou ha aconseguit afartar el PP. Les seves diferèncie­s amb el partit van néixer gairebé amb el mandat, el primer que l’empresari panificado­r viu a l’Ajuntament de Barcelona, la seva primera etapa en la política. Va entrar com un elefant en una terrisseri­a, entenent com a terrisseri­a no el consistori sinó el partit: té molt més bona relació amb regidors d’altres grups que amb l’altre representa­nt del seu, Óscar Ramírez.

El PP sospesa trencar amb Bou malgrat que aquesta decisió li causaria no pocs perjudicis. Com que res indica que l’empresari accepti abandonar l’ajuntament, tant ell com Ramírez es convertiri­en en regidors no adscrits. Al no existir el grup, es perdria la subvenció anual que rep, 107.000 euros anuals, així com sis assessors i tres consellers. Ni Bou ni Ramírez podrien presentar iniciative­s.

Fa un any, semblava impossible que els populars tallessin en sec, malgrat que Bou ja havia aconseguit indignar-los. Havia fet fora dos assessors, Alfredo Bergua, vicesecret­ari de Comunicaci­ó del PP de Barcelona, i Miguel Raposo, president del PP de Gràcia, i Joan Castelló, cap de comunicaci­ó del PP a l’ajuntament des del 2007.

Ara els populars continuen indignats però, a més, estan farts d’humiliacio­ns. La cirereta han sigut les destitucio­ns de dos consellers de districte, Xavier Cañigueral, president del partit a les Corts, i Isaac Martín, president a Sarrià-Sant Gervasi, i un assessor, l’exregidor Eduardo Bolaños, cap de gabinet del president regional del partit, Alejandro Fernández. Bou les va comunicar dimarts i tindran efecte el 31 de març, si res canvia.

El PP no només mira amb recel Bou pel seu menyspreu al partit, sinó que estan convençuts que l’empresari es prepara per ser el cap de llista de Vox en les municipals del 2023. El mateix Bou va declarar la setmana passada a Betevé que no exclou ser alcaldable de Ciutadans o Vox: «Em veig sent candidat de qualsevol partit constituci­onalista». Bou va afegir llavors que només se n’aniria si el president del PP, Pablo Casado, li ho demana, i va afegir: «No vol que me’n vagi».

Potser ara això ja no és així. En un context en el qual els populars sumen incorporac­ions per part de Ciutadans, no és exagerada la previsió que el PP recuperi el 2023 algun dels regidors perduts en mans del partit d’Inés Arrimadas en les últimes dues eleccions. Però menys forassenya­t és donar per fet que Vox té possibilit­ats d’entrar a l’ajuntament d’aquí tres anys.

Dimarts, les agrupacion­s del PP de set dels deu districtes de Barcelona (tots menys HortaGuina­rdó, Nou Barris i Sants) van firmar un comunicat en el qual demanen que Bou «dimiteixi com a president del grup municipal del PP a l’ajuntament i torni l’acta de regidor perquè pugui ser ocupada per un dels afiliats del Partit Popular». Si Bou renunciés, Inma Delgado el substituir­ia com a regidora popular.

Les destitucio­ns d’assessors, càrrecs i consellers de districte han esgotat la paciència del partit

Sol faltar al respecte

El text critica les destitucio­ns dels dos consellers, fetes «sense consultar la direcció del partit», demana que es revoquin, i remarca que Bou sol faltar al respecte a integrants del partit. També recorda la seva disposició pública a ser candidat d’altres partits i critica nomenament­s de gent afí a l’empresari. La carta està firmada pels presidents i secretaris generals d’aquests set districtes. Aquest diari va intentar obtenir la versió de Bou, però fonts pròximes a ell afirmen que prefereix no parlar del tema ara com ara.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain