El Periódico - Català

Naturgy prepara un ajust de plantilla de 1.000 persones

> La gasista planteja un pla de baixes «incentivad­es» > La firma està enmig d’una opa parcial llançada pel fons australià IFM

- EL PERIÓDICO

Naturgy prepara la retallada de plantilla més gran des de l’arribada de Francisco Reynés a la presidènci­a de la multinacio­nal energètica. La companyia ha plantejat un pla de baixes «incentivad­es i voluntàrie­s» per a 1.000 treballado­rs a Espanya, segons avança Economía Digital i confirmen fonts de la companyia. Naturgy, propietat que té com a principals accioniste­s Criteria Caixa, CVC i GIP, es troba enmig d’una opa parcial llançada pel fons australià IFM per aconseguir un 22,69% de la companyia per 5.060 milions d’euros.

La proposta s’acaba de posar a sobre de la taula dels sindicats, per la qual cosa encara es troba en la fase inicial de la negociació, segons indiquen fonts de la companyia, i contempla la voluntarie­tat de les esmentades baixes, així que Naturgy oferirà les desvincula­cions de manera pactada. A més, les sortides estan obertes a tota la plantilla, és a dir, no es limiten a més grans de 55 anys, com ha passat en altres ocasions.

Evolució del sector

L’energètica atribueix la retallada a l’evolució del sector (descarboni­tzació, transició energètica, més competènci­a...), així com a criteris d’eficiència i digitalitz­ació. Naturgy ha donat sortida a més de 5.000 empleats des de l’any 2018, quan Reynés va arribar a la presidènci­a de la gasista. En l’actualitat, la companyia està pendent de l’evolució de l’opa, que ha de ser autoritzad­a pel Govern, al tractar-se d’un inversor de fora de la Unió Europea (UE), tal com estableix la normativa aprovada durant l’estat d’alarma per la pandèmia del coronaviru­s.

La plantilla global de la companyia energètica ascendia a tancament del 2020 a uns 10.540 empleats, després d’haver-se vist ja retallada en els últims anys a través de diversos plans de sortides pactades amb la firma.

D’aquesta plantilla total del grup a tancament de l’any passat, un total de 5.318 empleats corresponi­en al personal a Espanya. D’aquesta quantitat, el 27,5% són més grans de 50 anys, segons les dades que figuren en l’Informe de sostenibil­itat i estat d’informació no financera de la companyia.

 ?? Arxiu ?? Seu de l’empresa Naturgy a Madrid.
Arxiu Seu de l’empresa Naturgy a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain