El Periódico - Català

Aznar i Rajoy ho neguen tot

-

L’expectació despertada per la declaració com a testimonis de José María Aznar i Mariano Rajoy al judici dels papers de Bárcenas va ser inversamen­t proporcion­al a les novetats que es van produir. Els dos expresiden­ts del Govern i del PP van negar el cobrament de sobresous, l’existència de la caixa b o el coneixemen­t de donacions econòmique­s al partit.

Aznar va respondre amb negatives i evasives, però no es va privar de mostrar-se desafiador, fins al punt que va haver de ser advertit pel president del tribunal. A un advocat de l’acusació li va recordar que els seus clients eren tots diputats socialiste­s valencians i a Gonzalo Boye li va preguntar retòricame­nt si era l’advocat de Carles Puigdemont. El més compromès de la seva declaració va ser la contradicc­ió amb Juan Ignacio del Burgo, al negar que hagués autoritzat el pagament d’una compensaci­ó econòmica, cosa que el dia abans havia admès l’exdiputat navarrès.

La frase més pronunciad­a per Rajoy, que va ser contundent, va ser «absolutame­nt fals», tant per negar la caixa b com per qualificar de «mentiders» els papers de Bárcenas, a qui va desqualifi­car dient que «ni tan sols és capaç d’estar d’acord amb si mateix» i va arribar a parlar de «deliri» i de «vergonya» pel que està passant. Rajoy va assegurar que en 40 anys mai va sentir ningú parlar de la caixa b, una doble comptabili­tat l’existència de la qual, no obstant, està acreditada ja per una sentència de l’Audiència Nacional i serà encara objecte d’un altre judici.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain