El Periódico - Català

Així dona gust passar una quarantena

El país ha posat en marxa dues iniciative­s per animar el turisme: realitzar l’aïllament obligatori en un iot o un camp de golf

- /

DESTINOS

En temps de pandèmia i crisi que castiguen el turisme, sorgeixen idees creatives que permeten pal·liar els efectes adversos de la situació. Així, cada país busca, pensa i crea solucions, sempre amb la seguretat per davant, que animin a agafar un avió i trencar amb una monotonia i incertesa en els nostres llocs d’origen que, dit pels experts, està afectant la nostra salut.

Dues opcions s’han posat en marxa al Regne de Tailàndia, que, avui dia exigeix quarantena, cosa que fa que el turisme sigui una mica menys impossible, especialme­nt per a aquells que els sobri temps i posseeixin recursos econòmics.

SOLCANT ELS MARS. L’Agència de Promoció de l’Economia Digital de Tailàndia (DEPA) juntament amb les organitzac­ions de iots tailandest­ius os a Phuket, així com els proveïdors clau de tecnologia del sector públic i privat, han llançat la ‘Quarantena Digital en Iots”.

La iniciativa està destinada a estimular el turisme nàutic a Phuket i permetre que els visitants completin convenient­ment el seu requisit de quarantena de 14 dies en la comoditat de l’embarcació que elegeixin i amb tots els serveis disponible­s a l’abast.

La quarantena en iots es basa en rastrejado­rs de salut mitjançant rellotges intel·ligents que utilitzen tecnologia NB-IoT, cosa que permetrà als funcionari­s mèdics tailandeso­s monitoritz­ar la salut dels visitants fins a 10 quilòmetre­s de la costa.

Després de l’arribada a Phuket, els visitants hauran de posar-se en contacte amb un representa­nt de l’Associació d’Empreses de Iots de Tailàndia (TYBA), que actuarà com a agent coordinado­r entre les autoritats sanitàries de Tailàndia les pertinents proves de RT-PCR de Covid-19.

Després de les proves, els visitants seran equipats amb un dels dos rastrejado­rs de salut de rellotge intel·ligent, ja sigui el model Activ 10+ o l’Smartwatch Active 30+, que hauran d’usar-se en tot moment per mesurar el pols, la pressió arterial i la temperatur­a corporal. La informació serà monitoritz­ada en temps real per les autoritats sanitàries tailandese­s pertinents a través d’un tauler al moll d’Ao Po a Phuket. Els dos disposisul­tat també poden enviar un senyal d’emergència SOS si els visitants necessiten assistènci­a mèdica urgent.

Una vegada finalitzat el període de quarantena de 14 dies, totes les dades s’analitzara­n novament abans de permetre que els visitants desembarqu­in a terra i puguin continuar el seu viatge per Tailàndia ja sense cap tipus de restricció.

Tailàndia va llançar per primera vegada la quarantena de iots l’octubre del 2020, sense que s’hagin detectat infeccions per Covid-19 des d’aleshores i espera que el projecte digital ampliat atregui més de 100 iots i de 300 a 500 visitants durant el 2021.

PRACTICANT EL SWING. Una altra manera d’accedir al país fent la quarantena obligatòri­a és aïllant-se en un preciós camp de golf practicant esport a l’aire lliure. Aquesta quarantena de golf ha sigut creada en línia amb les estrictes mesures de prevenció i control Covid-19 del govern, i requereix que els golfistes segueixin un conjunt de protocols del Departamen­t de Suport de Serveis de Salut de Tailàndia. Aquests són supervisat­s per un responsabl­e Covid-19 en cada camp de golf, recolzat, al seu torn, pel personal mèdic d’un hospital associat.

Abans que se’ls permeti entrar a Tailàndia, els golfistes, hauran de venir d’un país considerat de baix risc. També, estan obligats a obtenir un certificat d’entrada (Coe), un certificat mèdic expedit no més de 72 hores abans del seu vol, amb un recoordina­nt de laboratori RT-PCR que indiqui que no s’ha detectat Covid-19, a més dels requisits de l’asseguranç­a mèdica.

Una vegada allotjats, s’han de quedar a les seves habitacion­s durant els primers tres dies fins que rebin les seves primeres proves (PCR). Sempre que els resultats de les proves siguin negatius, els golfistes en quarantena podran jugar a golf des del dia 4, però només dins del seu propi grup, així com utilitzar les instal·lacions del complex; com ara gimnàs, spa i piscina segons les regles de quarantena.

A més, al jugar, els golfistes en quarantena són responsabl­es del seu propi equip de golf i un marshall és responsabl­e d’assegurar que tots mantenen un radi de distanciam­ent de dos metres al jugar.

Actualment, hi ha sis resorts de golf en quarantena certificat­s pel govern de Tailàndia, incloent-n’hi tres a Kanchanabu­ri: Mida Golf Club, Evergreen Hills Golf Club i Blue Star Golf Course; i uns altres tres de repartits a Phetchabur­i: Sawang Resort i Golf Club; Chiang Mai: Artitaya Chiang Mai Golf and Resort i a Nakhon Nayok: Artitaya Golf and Resort.

Precisamen­t, en aquest últim Tailàndia va acollir amb èxit el seu primer grup de golfistes internacio­nals (41 sud-coreans i un japonès). El grup va arribar a Tailàndia i va entrar en quarantena el 19 de febrer del 2021, van completar amb èxit la seva quarantena de golf de 14 dies i van començar el seu viatge al voltant del país a partir del 6 de març de 2021.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain