El Periódico - Català

Dies de vi i xocolata

La ciutat portuguesa inaugura un districte cultural i culinari als antics cellers de vi de Porto

- Álvaro Laforet / DESTINOS

World of Wine és el nou districte cultural de la ciutat de Porto, situat a la vibrant Vila Nova de Gaia. Es tracta d’un megraproje­cte urbà que ha rehabilita­t antics cellers de vi de Porto, una zona que ha sigut declarada pel govern portuguès com a Projecte d’Interès Nacional Potencial.

En els seus 35.000 metres quadrats inclou sis experiènci­es interactiv­es, nou restaurant­s, una Escola del Vi, sales d’exposicion­s, espai per a exposicion­s i botigues, que giren al voltant de la tradició i l’avantguard­a en la indústria vinícola, la gastronomi­a, la moda i el disseny de Portugal.

PLAER. The World of Wine (WOW Porto) també compta amb la seva pròpia marca de xocolata, produïda a la fàbrica del Museu de la Xocolata. Amb el nom de Vinte Vinte presenta quatre varietats: Classic, Fusion, Cocoa Intensity i Grand Cru.

Darrere de la creació i desenvolup­ament de la marca hi ha Pedro Araújo, Mestre Xocolater, que explica que el nom Vinte Vinte procedeix de la denominada franja de cacau, que és una zona compresa vint graus al nord i vint graus al sud de l’Equador, on es produeix el cacau de més bona qualitat.

Així doncs, tots els visitants que acudeixin al Museu podran ser testimonis de tots els processos de producció i envasat de la marca. “No tenim res a amagar, tota la fàbrica és visible per al visitant, que pot seguir tots els processos en temps real”, comenta Pedro Araújo.

Entre les diferents gammes de Vinte Vinte hi ha espai per a gustos variats amb les gammes Classic i Fusion. Pel que fa al bean to bar (elaborat exclusivam­ent a partir de grans de cacau), Vinte Vinte ofereix les gammes Cacau Intensity i Grand Cru. “Aquestes són xocolates per deixar que es fonguin a la boca. Les aromes de cacau i les aromes del terrer d’origen estan garantits”, apunta Araújo.

La xocolata Vinte Vinte es vendrà només a les botigues de WOW Porto durant els seus dos primers mesos. A principis del 2021, la marca s’expandirà a diferents punts de venda al llarg de Portugal. Serà en el transcurs del 2022 que WOW pretén posar en marxa un pla d’internacio­nalització.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain