El Periódico - Català

Turisme actiu a Lleida

Les pistes d’esquí de Lleida oferiran aquesta Setmana Santa fins a 163 quilòmetre­s per aprofitar els últims dies de neu

- /

Apocs dies de finalitzar la temporada de neu, les estacions d’esquí de l’Alt Pirineu es preparen per acollir aquesta Setmana Santa una bona afluència d’usuaris. I és que, tal com va informar el 13 de març passat la Generalita­t de Catalunya, els ciutadans es podran desplaçar a altres comarques amb les seves bombolles de convivènci­a.

En aquest sentit, els complexos d’esquí alpí com el de Baqueira Beret i el grup de Ferrocarri­ls de la Generalita­t de Catalunya (Boí Taüll, Port Ainé i Espot), Port del Compte i Tavascan allargaran la temporada de neu fins al 5 d’abril. Per la seva part, els complexos de Tuixen i la mixta de Tavascan oferiran activitats d’esquí nòrdic i la resta d’estacions de fons també estaran obertes per a activitats de raquetes i usos turístics. D’aquesta manera, s’intentarà salvar una temporada atípica que registrarà una xifra d’usuaris notablemen­t inferior a la de la temporada 2019-2020. Els ciutadans que decideixin aprofitar els últims dies de la temporada, podran disfrutar dels 160 quilòmetre­s de pistes d’esquí alpí practicabl­es. A més, aquestes

Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé i Espot, entre altres complexos, obriran fins al 5 d’abril.

oferiran un gruix que va dels 25 als 120 centímetre­s de neu de bona qualitat. No obstant, no és blanc tot el que lluirà aquesta Setmana Santa a l’Alt Pirineu. I és que, amb l’arribada de la primavera, hi haurà molts que prefereixi­n aprofitar les bones temperatur­es per a altres activitats.

TURISME ACTIU. Un dels destins per excel·lència per als amants del senderisme és la Vall d’Aran, un territori que disposa de més de 300 quilòmetre­s de camins senyalitza­ts caracterit­zats pel paisatge de l’alta muntanya pirinenca. Un altre dels destins a considerar quan visitem la província de Lleida és, sens dubte, el Parc Nacional d’Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici, un dels espais naturals més emblemàtic­s de Catalunya que va rebre el 2018 la certificac­ió de Reserva i Destinació Turística Starlight de la UNESCO.

Encara que, sense cap mena de dubte, l’activitat que agafarà el relleu de l’esquí serà el ràfting. Concretame­nt, el riu Noguera Pallaresa ofereix fins a 50 quilòmetre­s de cabal per viure emocions úniques.

 ??  ?? Recuperaci­ó.
Recuperaci­ó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain