El Periódico - Català

Virginia Torrecilla, una tornada carregada d’emoció

Deu mesos després de sotmetre’s a una operació perquè li extirpessi­n un tumor cerebral, Virginia Torrecilla s’ha tornat a reincorpor­ar als entrenamen­ts de l’Atlètic de Madrid. En aquest temps, la futbolista mallorquin­a s’ha convertit en un exemple de llui

- LUIS MENDIOLA

Ha sigut un any molt llarg. Ple d’angoixa, de pors. Però també de determinac­ió. «He d’aparcar un temps el futbol però sé que tornaré», va ser el missatge ple d’esperança que Virginia Torrecilla va llançar el 21 de maig del 2020, quan va anunciar que s’havia operat d’urgència per extirpar un tumor maligne al cap i iniciar un tractament per erradicar la malaltia.

Aquestes paraules estaven molt presents en els pensaments de la futbolista mallorquin­a, de 26 anys, capitana de la selecció espanyola, quan ahir es va reincorpor­ar als entrenamen­ts del seu equip, l’Atlètic de Madrid, mentre baixava del cotxe a l’aparcament del Centre Esportiu Wanda d’Alcalá de Henares, on s’entrena el quadro blanc-i-vermell, i enfilava el camí del gimnàs. De tornada a una rutina coneguda.

La tornada a la bici estàtica i als pesos és un més dels passos fets en aquests mesos per deixar enrere els mals temps i sentir-se de nou futbolista. A principis de març va rebre la seva última sessió de quimioterà­pia i una vintena de dies després ha aconseguit el permís dels metges per començar a treballar al gimnàs i fer un altre camí també costerut: el que la torni als terrenys de joc per ser una més.

«Comencem a entrenar-nos una altra vegada i no sabeu les ganes que en tinc. Aquest últim mes ha sigut pesat, s’ha fet una mica més dur del normal i ho he deixat estar per descansar», va expressar Torrecilla a la seva arribada al centre.

Quan la internacio­nal va arribar al gimnàs ja l’estaven esperant. Una sonora ovació la va acompanyar mentre travessava el passadís format per tots els components de la plantilla de l’Atlètic i rebia mostres d’afecte i complicita­t. «Moltes gràcies, noies. Volia dir-vos que ja començo a anar cap amunt i que espero ser ben aviat amb vosaltres. Si no és així, doncs la temporada que ve. Així que ara, a seguir», va aconseguir dir, abans de fondre’s en una pinya amb tots.

«Ja començo a anar cap amunt i espero ser ben aviat amb vosaltres», va desitjar l’esportista

Amb 12 quilos menys

Torrecilla s’ha aferrat en tot aquest temps al seu desig de tornar a trepitjar la gespa. Ha perdut 12 quilos, però res ha doblegat la seva voluntat. Pel seu cap només passa la idea de tornar a jugar a l’Atlètic i a la selecció espanyola.

A aquesta meta l’acosta el seu primer dia d’entrenamen­t, vestida amb el xandall del club, acompanyad­a per la directora de l’equip, Lola Romero, pels membres del cos tècnic i per les seves companyes. Totes elles l’han tingut present dia a dia en els últims mesos, quan posaven amb la seva samarreta a l’inici dels seus partits. Fins i tot van canviar el seu crit de guerra. «Per tu. Per Vir. Per tots. Atleti». És el nou lema, visible en una de les parets del vestuari, aquest al qual Virginia ha tornat a la fi després d’una llarga batalla.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain