El Periódico - Català

Valverde anima la Volta amb els seus atacs camí de Vallter 2000

El ciclista murcià, camí dels 41 anys, trenca el pilot al Pirineu, en una etapa en què acaba tercer amb victòria i liderat per al ciclista britànic de l’Ineos Adam Yates.

- SERGI LÓPEZ-EGEA

Diví sigui Alejandro Valverde. Era, és i continua sent el millor del seu equip. Era i continua sent el millor de la classe entre els corredors espanyols. Camí dels 41 anys, en un mes, es bat amb corredors que gairebé podrien ser els seus fills. Ell és el que trenca la Volta camí del cim de Vallter 2000. Ell és el que desperta la resta de figures de la carrera, el que ataca, el que se’n va, el que captura els superviven­ts de la fuga nostra de cada dia i el que traspassa la línia de meta en tercera posició, per darrere d’Adam Yates, el nou líder, i d’un ressuscita­t Esteban Chaves.

Hi ha vegades que sembla que el món no avanci, que no evolucioni i que s’hagi aturat, fins i tot que hagi entrat en una espècie de túnel del temps. I així és quan s’observa un atac de Valverde, com passava fa tres anys quan es va proclamar campió del món, quan va guanyar la tercera i segurament última Volta de la seva carrera esportiva.

Amb Valverde es podria cridar allò de «passin i vegin», observinho, disfrutin de les que segurament seran les seves últimes pedalades a la Volta, abans que es converteix­i a final d’any, sempre que no canviï d’opinió, en el millor cicloturis­ta de Múrcia.

Passin i vegin com ataca. Passin i vegin com fa lloc en un pilot d’il·lustres que lidera en aquells instants el jove portuguès Joâo Almeida, el corredor que està decidit a convertir-se en el gran hereu

Alejandro Valverde, tirant al costat d’Adam Yates, ahir.

I, de sobte, per donar una alegria al cos, per despertar els que a casa seva, seguint les consignes, s’han quedat una mica endormisca­ts al sofà, Valverde, a 8 quilòmetre­s desenterra la destral de guerra. Desperta tothom, els que no s’atreveixen a atacar, només a resistir, com Almeida. I els que se’n van a la seva caça perquè saben

1. Adam Yates (GBr/Ine) ....... 5.44.21

2. Richie Porte (Aus/Ine) ........... a 45’’

3. Joâo Almeida (Por/Dec) ...... a 50’’

4. Geraint Thomas (GBr/Ine) ...a 53’’

6. A. Valverde (Esp/Mov) ....... a 1.04’

 ?? Movistar Team ??
Movistar Team

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain