El Periódico - Català

«Capitalism­e» i «avarícia», claus de l’èxit del Regne Unit, segons Johnson

- BEGOÑA ARCE

L’èxit de la campanya de vacunació al Regne Unit es deu segons Boris Johnson a dos factors: «Avarícia» i «capitalism­e». Així ho va dir el primer ministre dimarts a la nit en una reunió privada de Zoom a un grup de diputats conservado­rs. Johnson celebrava que 28,3 milions de persones hagin rebut ja la primera dosi. «Amics meus, la raó per la qual la vacunació és un èxit es deu al capitalism­e i a l’avarícia», va dir.

Johnson es va adonar que el seu comentari era molt provocador, especialme­nt en la batalla de vacunes que s’entaula amb Brussel·les, i immediatam­ent va fer marxa enrere, demanant als convocats que «esborressi­n el que havia dit de la consciènci­a col·lectiva». L’audiència estava formada per conservado­rs de l’anomenat Comitè 1922, que engloba els diputats tories sense càrrecs al Govern i coneguts per les seves posicions a l’ala dreta més radical del partit. Alguns han corroborat el que va dir Johnson, mentre els seus portaveus a Downing Street ni ho confirmen ni ho desmenteix­en.

D’acord amb un dels assistents a la reunió privada per videoconfe­rència, David TC Davies, secretari per a Gal·les, Johnson «va deixar absolutame­nt clar que es tractava d’una broma amb referència a la pel·lícula Wall Street». Altres fonts s’entossudei­xen a aclarir que no va ser una crítica en cap manera a les companyies farmacèuti­ques i el seu possible afany de lucre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain