El Periódico - Català

India Martínez es despulla en el debut com a poeta i il·lustradora

La cantant cordovesa afirma que al poemari ‘Verdades a medias’ aborda assumptes «tan profunds que fins i tot fan por».

- EL PERIÓDICO

Nova faceta de la cantant i compositor­a India Martínez (Còrdova, 1985), que debuta en les lletres amb el seu poemari Verdades a

medias (Aguilar) que a més il·lustra i en el qual es despulla sentimenta­lment per «recórrer llocs que no he vist mai, tan profunds que fins i tot fan por».

«He aprofundit en la meva persona, he anat més cap al meu interior que mai, i això m’ha encantat. He viatjat, m’he sentit volar. He vist com la meva imaginació em portava a llocs que no coneixia encara», reconeix a Efe sobre aquesta obra on recorda la seva infància, parla de l’amor pels seus familiars, del seu respecte per les seves arrels i per la naturalesa. «Si arribo a ser jo l’única que tira cap endavant, potser no ho hagués escrit, però l’editorial va confiar en mi i aquí estem». El llibre és una continuïta­t dels textos de les cançons dels seus discos ‘Trece verdades’ (2011) i ‘Otras

verdades’ (2012), amb els quals va arribar al gran públic. «Són coses que es van quedar al tinter, vivències i experiènci­es que no van sortir mai i que no hi ha temps a explicar en una cançó», explica.

Està tan ple de música Verdades a

medias que també s’editarà com a audiollibr­e o, més aviat, com diu ella, com a «audiodisc»: «Em vaig tirar a la piscina amb aquesta proposta que vaig fer a l’editorial. M’encanta recitar i posar-hi música, i per això aquí canto coses a l’oïda mentre recito els textos».

Com que tot ha sigut i continua sent «tan estrany per a la música» i no ha fet un nou àlbum des de

Palmeras (2019), que va arribar uns mesos abans de l’esclat de la pandèmia, aquesta és la seva manera d’oferir «com un disc més». Tot i així, demà publica No me basta, una col·laboració amb el grup DVICIO en què canten «als amors perduts».

 ?? Emilio Naranjo / Efe ?? India Martínez.
Emilio Naranjo / Efe India Martínez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain