El Periódico - Català

Holanda ensopega amb una sonora patacada a Turquia (4-2)

L’onze taronja va arribar a perdre per 3-0 i Depay va fallar un penal al temps afegit. França també punxa en la seva estrena a casa contra l’Ucraïna malgrat un golàs de Griezmann.

- JOAN DOMÈNECH

L’Holanda, que torna a atraure les mirades dels aficionats culers, ensopega amb una sonora patacada a Turquia. Res que no pugui reparar-se, no obstant. Greu en la forma, pel resultat, però lleu en el fons, tractant-se del primer partit classifica­tori per al Mundial de Qatar-2022.

Holanda va sucumbir amb una sonora derrota a Turquia (4-2), edulcorada al final amb dos gols i una reacció que va fer concebre esperances d’acosnsegui­r un empat. Però l’excés d’errors comesos es va agreujar, a més, amb un penal fallat per Memphis Depay. El davanter pretès per Ronald Koeman, més el centrecamp­ista preferit del tècnic del Barça, Georginio Wijnaldum, van ser titulars al costat del ja blaugrana Frenkie de Jong. Com més va pitjor

El partit havia començat amb mal peu i va acabar pitjor. Frank de Boer va haver de substituir el porter titular, Jasper Cillessen, minuts abans de començar el partit. L’exmeta blaugrana, actualment al València, es va lesionar a l’escalfamen­t i va ser substituït per Tim Krul, el meta del Norwich.

L’onze taronja va marxar al descans amb un 2-0 en contra amb dos gols de Burak Yilmaz. Turquia va sumar el tercer set minuts després del descans. Un quart d’hora abans del final, en un minut, Davy Klaasen i Luuk de Jong van col·locar el 3-2, ràpidament neutralitz­at pel quart gol local, el tercer de Yilmaz, que va acabar emportant-se la pilota del seu triplet després del penal errat per Depay.

Holanda no hauria de tenir problemes de classifica­ció per a la cita de Qatar vista l’entitat dels altres contendent­s del grup G, on Noruega va aconseguir una victòria rotunda, però esperada, a Gibraltar. El nou, no obstant, va ser que el fenomen dels últims mesos, Erling Braut Haaland, no va poder marcar cap dels tres gols de la seva selecció.

També pot considerar-se una ensopegada l’empat de França a casa amb Ucraïna. Un partit que va començar de meravella amb un magnífic gol d’Antoine Griezmann amb un xut creuat i parabòlic des de l’angle de l’àrea de porteria. Un gol que va haver de ser revisat pel VAR, ja que hi va haver un fora de joc previ de Pavard a l’inici de l’acció.

Condemna de rebot

França s’ho va prendre a la lleugera amb la tíbia prestació inicial d’Ucraïna, i un gol de rebot la va condemnar a perdre dos punts que no va poder recuperar en el tram final, quan va voler imprimir una mica d’intensitat, ja amb Ousmane Dembélé al camp. L’empat de Finlàndia i Bòsnia va deixar el grup igual que com estava a l’inici de la jornada.

Portugal no es va deixar sorprendre per l’Azerbaidja­n, tot i que la seva pírrica victòria va arribar amb un gol a pròpia porta de Medvedev. Bèlgica sí que es va veure sorpresa per un gol de Wilson (m. 10), però va posar ràpidament Gal·les al seu lloc amb dos gols de Kevin de Bruyne i Thorgan Hazard abans que Romelu Lukaku reblés la victòria.

El triomf de Sèrbia sobre Irlanda va arribar després de la dimissió del president de la federació, Slavisa Kokeza, que va ser interrogat per les forces policials com a sospitós de tenir vincles amb el crim organitzat.

?? Tolga Bozoglu / Efe ?? Caglar Soyuncu lluita per una pilota amb Memphis Depay durant el partit jugat a Istanbul.
Tolga Bozoglu / Efe Caglar Soyuncu lluita per una pilota amb Memphis Depay durant el partit jugat a Istanbul.