El Periódico - Català

Els forenses qüestionen l’intent de matar Mainat

Apunten com a més versemblan­t que la hipoglucèm­ia que va patir el productor de TV es produís per una substància per aprimar-se.

- J. G. ALBALAT

Els metges forenses consideren que «no és possible determinar» que la causa de la hipoglucèm­ia patida pel productor de televisió Josep Maria Mainat i que el va deixar en coma fos provocada per l’administra­ció d’insulina per part de la seva dona, Ángela Dobrowolsk­i, segons el dictamen recollit per l’Audiència de Barcelona en una interlocut­òria, que, no obstant, denega l’arxivament de la causa, a l’estimar que encara queden pendents diligèncie­s judicials per practicar. El document afirma que és més «versemblan­t» la hipòtesi efectuada pels sanitaris que van atendre primer l’exmembre de La Trinca a la seva vivenda que la hipoglucèm­ia es va produir pel subministr­ament d’un producte per aprimar-se, que la dels metges de l’hospital, que apunten a l’administra­ció d’insulina.

La interlocut­òria de la secció 20 de l’Audiència assenyala que de moment queda acreditat que Mainat va patir una hipoglucèm­ia greu el 22 de juny del 2020, que es trobava aquella nit amb Ángela Dobrowolsk­i i amb els seus dos fills petits i que la dona, abans d’aquest episodi, li va subministr­ar una substància amb el consentime­nt d’ell (producte per aprimar-se). Després, afegeix, li va mesurar la glucosa amb un aparell quan el productor estava ja inconscien­t i va trucar al SEM per l’estat en què es trobava el seu marit. Però el que encara s’ha

El jutge denega, no obstant, la petició d’arxivament feta per Dobrowolsk­i

d’investigar és si la dona va tardar uns 30 minuts entre el mesurament del nivell de sucre a la seva parella i va avisar els serveis mèdics d’emergèncie­s.

El jutge d’instrucció, remarca la resolució, va apreciar com a «element incriminad­or» les gravacions d’una càmera de seguretat de la cuina en què s’observa Dobrowolsk­i aquella nit abans de la hipoglucèm­ia anar fins a 13 vegades a la nevera i que en ocasions està durant dos minuts manipulant alguna cosa a l’interior. Quan surt de la cuina torna a accedir a l’habitació on era Mainat i, no obstant, en els 20 minuts anteriors a l’arribada dels facultatiu­s del SEM no va a la nevera, ni a la cuina. «Aquestes visites a la cuina i la permanènci­a a l’habitació sense sortir-ne almenys 20 minuts abans que arribi el SEM interpreta­da aïlladamen­t pot tenir explicacio­ns alienes als fets, però també una incriminat­òria», que només després d’una investigac­ió «completa» pot valorar-se.

 ?? Joan Mateu Parra ?? Josep Maria Mainat a la Ciutat de la Justícia, l’octubre passat.
Joan Mateu Parra Josep Maria Mainat a la Ciutat de la Justícia, l’octubre passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain