El Periódico - Català

Una jutge investiga una col·lisió mortal amb un bloc de formigó

La magistrada demana a l’Ajuntament de Barcelona els expedients sobre aquests obstacles a la calçada. La família del motorista mort a Balmes amb Gran Via va denunciar l’accident.

- J. G. ALBALAT

La jutge de Barcelona Adriana Gil està investigan­t si els blocs de formigó instal·lats per l’Ajuntament de Barcelona a la calçada del carrer de Balmes a l’altura de Gran Via van provocar la mort el 17 de desembre passat de Martí Estela, de 28 anys, porter del Club Natació Barcelona, que hi va col·lidir després de tenir un accident quan circulava amb moto.

La magistrada ha requerit al consistori l’expedient administra­tiu de la instal·lació d’aquests dispositiu­s, tipus New Jersey, juntament amb els annexos, com estudis de seguretat, projecte, anàlisi normativa, impacte o auditoria de seguretat, segons la interlocut­òria d’admissió de la denúncia de la família a la qual ha accedit EL PERIÓDICO.

La togada també ha sol·licitat a l’Ajuntament i a la Guàrdia Urbana «tot informe» que existeixi referent a les tasques d’instal·lació, col·locació, revisió, mantenimen­t, conservaci­ó i reparació dels blocs de formigó situats al carrer de Balmes, 14. En la interlocut­òria, la jutge precisa que, una vegada recollida la informació, decidirà sobre la declaració com a investigat del responsabl­e municipal que va prendre la decisió i va autoritzar la instal·lació dels blocs, tal com reclama la família del finat, representa­da pel despatx Vosseler Abogados. Els lletrats consideren que podria tractar-se d’un homicidi imprudent.

La denúncia de la família afirma que Estela es va desestabil­itzar i va caure amb la seva moto per evitar un cotxe que va fer «una maniobra de canvi de carril» per incorporar-se a aquell pel qual ell circulava, «sense respectar la prioritat dels vehicles» de la via que pretenia ocupar. En la inèrcia de la caiguda, l’esportista i la seva moto van impactar amb la part lateral del turisme i van acabar col·lidint «de manera violenta» amb les proteccion­s rígides de formigó situades de forma longitudin­al sobre la línia de separació del quart carril i la zona d’estacionam­ent» del carrer de Balmes. Va morir poc després.

La jutge ha acordat citar a declarar com a imputat el conductor del cotxe que va provocar la caiguda del motorista, que, segons l’acusació, «no va prestar l’atenció indispensa­ble elemental» al canviar de carril. Els lletrats, així mateix, estimen que existeix una negligènci­a de l’Ajuntament al col·locar aquestes proteccion­s de formigó i han aportat diversos informes tècnics d’experts en seguretat viària en els quals es conclou que «no és admissible la col·locació d’aquests elements no normalitza­ts sobretot quan a més no hi ha una senyalitza­ció adequada».n

 ?? Sergi Conesa ?? La separació de formigó contra la qual va xocar el motorista.
Sergi Conesa La separació de formigó contra la qual va xocar el motorista.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain